Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Άμεση κινητοποίηση του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά τον θάνατο κρατουμένου στις φυλακές Ναυπλίου


 Άμεση είναι η αντίδραση του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων μετά τον θάνατο 26χρονου Παλαιστίνιου κρατούμενου στις φυλακές Ναυπλίου, κατά πάσα πιθανότητα από φυματίωση. Το ΚΕΕΛΠΝΟ στέλνει ειδικό κλιμάκιο προκειμένου να έχει άμεση εικόνα της κατάστασης και να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια, καθώς ο θάνατος του κρατουμένου έγινε αιτία για εξέγερση μικρής έκτασης στις φυλακές Ναυπλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες το περασμένο καλοκαίρι ο κρατούμενος παραπονέθηκε για κοιλιακό άλγος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Άργους όπου υποβλήθηκε σε ακτινολογικό έλεγχο και υπέρηχο κοιλίας και διαγνώστηκε κάποιο πρόβλημα στο στομάχι, αλλά όχι φυματίωση. Επίσης σύμφωνα με τον γιατρό των φυλακών όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο κρατούμενος δεν παρουσίαζε βήχα, ούτε είχε πυρετό παρά μόνο ένιωθε κόπωση και έχανε βάρος.

Χθες το πρωί ο κρατούμενος παρουσίασε μεγάλη καταβολή δυνάμεων και επισκέφθηκε το ιατρείο των φυλακών. Από εκεί, διεκομίσθη στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ναυπλίου με εικόνα βαριάς κλινικής κατάστασης. Υπεβλήθη σε ακτινολογικό έλεγχο, ο οποίος κατέδειξε ύπαρξη έντονων πνευμονικών διηθήσεων και λίγες ώρες αργότερα ο κρατούμενος υπέστη καρδιακή ανακοπή και κατέληξε.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε την αποστολή ειδικού κλιμακίου προκειμένου να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των κρατουμένων στις φυλακές Ναυπλίου.