Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Απαγορεύτηκε (επισήμως) στα ΑμεΑ να ανεβαίνουν με αμαξίδια τη γέφυρα της πλατείας του Άργους




Δυόμισι χρόνια μετά την κατασκευή της γέφυρας στη γούρνα της πλατείας του Άργους, η δημοτική αρχή τοποθέτησε πινακίδα όπου όχι απλά ενημερώνει αλλά απαγορεύει στα άτομα που κινούνται με αναπηρικό καροτσάκι να περάσουν από αυτό.


Όπως αναφέρει, η πινακίδα: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η διέλευση των αναπηρικών αμαξιδίων λόγω κλίσης μεγαλύτερης του 6%».

Φυσικά η ανάβαση στο γεφύρι χωρίς τη βοήθεια άλλου ατόμου, είναι απαγορευτική. Γιατί η πινακίδα τοποθετήθηκε αυτή την περίοδο δεν γνωρίζουμε και ελπίζουμε να μη συνέβη κάποιο περιστατικό ατυχήματος.

Τα άτομα με αναπηρίες είναι αναγκασμένα, ούτως ή άλλως, για να περάσουν από τη μια πλευρά της γούρνας στην άλλη να κινηθούν με το καροτσάκι πολλά μέτρα. Και φυσικά, δεν είναι το μόνο πρόβλημα μετακίνησης που αντιμετωπίζουν στην αναπλασμένη πλατεία.

Η πρόσβαση από τη γέφυρα είναι δύσκολη αν όχι αδύνατη όχι μόνο σε όσους κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο αλλά και σε πολλούς άλλους (άτομα μεγάλης ηλικίας, μητέρες με καρότσια, άτομα με κινητικές δυσκολίες).

Πάνω στη γέφυρα περνά και ο λίγων μέτρων «ποδηλατόδρομος» αλλά αμφιβάλλουμε αν υπάρχει κάποιος που δεν κατεβαίνει από το ποδήλατό του για να ανέβει στη γέφυρα που μάλλον φτιάχτηκε σε τέτοιο ύψος και με τέτοια κλίση ώστε να καμαρώνουν κάποιοι αφ’ υψηλού στη συγκέντρωση των Επιταφίων και στην κατάδυση του σταυρού των Θεοφανείων.

Γ.Ν.