Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Χαιρετισμός του Υπουργού ΠΕΚΑ Γ.Μανιάτη στην εκδήλωση μνήμης για την Κύπρο στο Άργος

  Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, την Κυριακή 13 Ιουλίου, συμμετείχε στο κλιμάκιο υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που επισκεφθηκαν τη Ρόδο, όπου συναντήθηκαν και πραγματοποίησαν συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping, και τη συνοδεύουσα κινέζικη αντιπροσωπεία του. Για το λόγο αυτό δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί στην εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και απέστειλε τον παρακάτω χαιρετισμό:

Φίλες και φίλοι
Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε να με καλέσετε στη σημερινή εκδήλωση.
Λυπάμαι, όμως που, δεν μπορώ να είμαι μαζί σας, καθώς βρίσκομαι στη Ρόδο, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, στις συναντήσεις τους με τον Κινέζο Πρόεδρο.

Η επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Σαράντα χρόνια μετά, χρόνια διαρκούς αγώνα για την αποκατάσταση της αλήθειας και τη δικαίωση της ιστορικής πραγματικότητας, ο χρόνος δεν μπορεί να σβήσει τις μνήμες. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά στο πολιτικό σκηνικό. Η Κύπρος με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απέδειξε ότι η ιστορία και οι αξίες της ανέκαθεν διέπονταν από δημοκρατικές αρχές που σέβονται τις μειονότητες, τη διαφορετικότητα και ο βασικός προσανατολισμός της ήταν η πρόοδος και η ανάπτυξη.

Είναι, ταυτόχρονα, αφορμή επαναβεβαίωσης της σταθερής προσήλωσης ολόκληρου του Ελληνισμού στο στόχο της οριστικής, δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ολοι ελπίζουμε ότι οι πρόσφατες ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στην Αποκλειστικη Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, σε συνδυασμό με τις αντίστοιχες εθνικές μας προσπάθειες που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, θα αποτελέσουν τον καταλύτη για επίλυση του Κυπριακού. 

Με αυτές τις σκέψεις, σας εύχομαι καλή επιτυχία στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης.


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ