Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΡΙΝΑΚΟΥ

Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης που προώθησε το πρόγραμμα <<ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ >> βρήκε τον πιο πιστό του εκφραστή στο πρόσωπο της απερχόμενης δημοτικής αρχής . Ο δήμος μετατράπηκε σε αρχηγικού τύπου θεσμό με άμεση συνέπεια τον παραγοντισμό , την ευνοιοκρατία και την αδιαφάνεια .

Η έλλειψη προγράμματος και στόχων φάνηκε από την πρώτη στιγμή με την απαξίωση των υπηρεσιών του δήμου και την αδυναμία αξιοποίησης του έμψυχου δυναμικού που διαθέτει ο δήμος Άργους Μυκηνών . Παράλληλα δεν υπήρξε κανένας προγραμματισμός , καμιά προσπάθεια να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ο δήμος .
Οι συχνές τηλεοπτικές εμφανίσεις του δημάρχου , οι αγωνιώδεις προσπάθειες να παρουσιάσει σαν έργο της δημοτικής του αρχής ακόμη και επιτυχίες αθλητικών σωματείων και συλλόγων ,με φιέστες και πανηγυράκια, δεν στάθηκαν ικανές να καλύψουν τα κενά . Οι ελλείψεις σε έργα υποδομής , η απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τον μεγάλο και ανομοιογενή δήμο είναι αισθητές και στην πόλη του Άργους αλλά και στην περιφέρεια του δήμου .
Οι σημερινές συνθήκες όμως , συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης ,που έχουν αγγίξει κάθε δημότη απαιτούν ένα διαφορετικό μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης . Η ίδια η πραγματικότητα , οι υλικές συνθήκες και ανάγκες απαιτούν και επιβάλλουν την απαγκίστρωση από τα παρωχημένα μοντέλα διαχείρισης , που απλά ανακυκλώνουν τα προβλήματα χωρίς να δίνουν λύσεις .
Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει στις μέρες να είναι μπροστάρης στον αγώνα των πολιτών για να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής τους ,με ιδιαίτερη μέριμνα στην ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης ,που αγγίζει όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας μας .
Ο << ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ >> είναι η δημοτική κίνηση που κινείται στον αντίποδα αυτής της νοσηρής πραγματικότητας . Καταθέτει στην τοπική κοινωνία ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με τρείς βασικούς άξονες :
1) Δημοκρατία και διαφάνεια σε όλες τις διαδικασίες του δήμου με αναβάθμιση του δημοτικού και των τοπικών συμβουλίων , με άμεσο και ουσιαστικό έλεγχο των δημοτών στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής .
2) Κοινωνική αλληλεγγύη με στήριξη των δομών που λειτουργούν με πρωτοβουλία πολιτών αλλά και ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να καλύπτονται οι άμεσες ανάγκες . Η κοινωνική αλληλεγγύη στις μέρες μας πρέπει να προσδιορίζει την κοινωνική πολιτική της δημοτικής αρχής , μακριά από την τηλεοπτική << φιλανθρωπία >> ,που αποσκοπεί στη προβολή .
3) Στήριξη του πρωτογενούς τομέα με τα αναγκαία έργα υποδομής και διεκδίκηση πόρων για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων .
Με τον πολίτη στο προσκήνιο ,με οργάνωση και δημοκρατικό σχεδιασμό θα επιδιώξουμε την αναβαθμισμένη λειτουργία του δήμου μας .

Στέλιος Μαρινάκος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την δημοτική παράταξη
<< ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ >> με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Νικητόπουλο .