Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ « INFERNO DI CIOCCOLATA » ( ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΖΗΚΑ




ΥΛΙΚΑ
ΚΕΪΚ-ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ :
520γρ. κουβερτούρα γάλακτος Nestle
300γρ. μαργαρίνη
375γρ. ζάχαρη καστανή
90γρ. αλεύρι
9 αυγά
ΓΕΜΙΣΗ :
2 φακελ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης
800ml γάλα φρέσκο
ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ :
250γρ. κρέμα γάλακτος
300γρ. κουβερτούρα πραλίνα Nestle
Ελάχιστο βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν-μαρί . Στο μίξερ χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και σταδιακά ρίχνουμε τα αυγά και κατόπιν τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε . Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε ξανά . Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και την αλευρώνουμε λίγο ενώ βάζουμε και αντικολλητικό χαρτί τόσο όσο ο πάτος της και ρίχνουμε μέσα το μείγμα του κέικ . Σε ένα μεγαλύτερο ταψί βάζουμε νερό και μέσα τη φόρμα με το κέικ . Στην ουσία το μαγειρεύουμε στον ατμό . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 1 ώρα και 3/4 ακριβώς . Ενώ το κέικ που θα χρησιμοποιήσουμε σαν παντεσπάνι ψήνεται , φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας , βάζοντας την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και αφήνοντάς τη να βράσει. Μόλις πάρει βράση , ρίχνουμε την κουβερτούρα με γεύση πραλίνα σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά με σύρμα μέχρι να λιώσει καλά. Προσθέτουμε ελάχιστο βούτυρο για να δώσουμε γυαλάδα στο γλάσο μας . Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής , χτυπώντας το περιεχόμενο των φακέλων με γάλα , σύμφωνα με τις οδηγίες . Τη βάζουμε στο ψυγείο και μόλις ψηθεί το κέικ , το αφήνουμε και αυτό να κρυώσει . Όταν θα είναι εντάξει , θα το κόψουμε σε τρία στρώματα , τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε σαν παντεσπάνι . Στρώνουμε το πρώτο παντεσπάνι με κρέμα ζαχαροπλστικής , επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και στο δεύτερο και ολοκληρώνουμε με το τρίτο πσντεσπάνι . Περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και αφήνουμε να κρυώσει για να στερεοποιηθεί . Διακοσμούμε όπως θέλουμε ! Καλή σας απόλαυση !!!!