Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Πλούσια τα αποτελέσματα της αποστολής σε Τορόντο – Σικάγο από το Δήμο Άργους Μυκηνών




 Πλούσιο επαφών, εξοντωτικό, παραγωγικό και απολύτως εποικοδομητικό χαρακτηρίζεται το ταξίδι που πραγματοποιήθηκε από αντιπροσωπεία του δήμου Άργους Μυκηνών με επικεφαλή τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Καμπόσο.


Στη γιορτή πορτοκαλιού στο Τορόντο με το Δ.Σ. του συλλόγου Ο ΔΑΝΑΟΣ
Πρώτος σταθμός το Τορόντο μετά από την πρόσκληση του Συλλόγου Αργολιδέων «Ο Δαναός».

Η αντιπροσωπεία του δήμου συναντήθηκε με το Δ.Σ. του συλλόγου και ενημέρωσε για το Δήμο Άργους Μυκηνών, ανταλλάχθηκαν απόψεις για την κατάσταση στην Ελλάδα και τον ρόλο που μπορούν να παίξουν οι ομογενείς μας στην ανάκαμψη της χώρας. Μόνιμη επωδός του Δημάρχου μας κ. Καμπόσου ήταν ότι η σημερινή οικονομική συγκυρία στη χώρα μας αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις και κάλεσε τους ομογενείς μας να έρθουν στην Ελλάδα και να τοποθετήσουν τα χρήματά τους. Με κάθε ευκαιρία και συνάντηση ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Καμπόσος προέτρεπε τους Έλληνες να κρατήσουν την ελληνικότητά τους, να διατηρήσουν τα ήθη τα έθιμα και τις παραδόσεις της πατρίδας, όπως κάνουν έως τώρα, και να διατηρήσουν μαθαίνοντας και στα παιδιά της τρίτης και τέταρτης γενεάς τη γλώσσα μας.

Κύρια εκδήλωση η ετήσια εορτή του Συλλόγου, η «Γιορτή Πορτοκαλιού» η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο τις ημέρες της εορτής της Παναγίας της Πορτοκαλούσας. Σε μια κατάμεστη αίθουσα χιλίων ατόμων ο ελληνισμός του Καναδά, οι Αργείοι συντοπίτες μας χειροκροτούσαν το Δήμαρχο σε κάθε του φράση και στο τέλος όρθιοι επί δέκα λεπτά! Πραγματικά η πολύ συγκινητική του ομιλία ράγισε καρδιές και εκεί που ο ελληνισμός πάλλεται ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Καμπόσος μίλησε στις ψυχές των ελλήνων για την αξία του ελληνισμού, για τη χώρα μας και τη σημερινή κατάσταση, για το δήμο μας και την πορεία του. Ο Σύλλογος απένειμε τιμητικές πλακέτες στο δήμαρχο και στους αντιδημάρχους για τη συμμετοχή τους στην εορτή αυτή.
Στη γιορτή του πορτοκαλιού με τον γενικό πρόξενο κ. Αζεμόπουλο
Συνάντηση υπήρξε και με τον αξιότιμο Γενικό Πρόξενο Τορόντο κ. Δημήτρη Αζεμόπουλο προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις για την ανάπτυξη του Τουρισμού και του εμπορίου εκ μέρους της Ελλάδας και συγκεκριμένα του δήμου μας. Οι απόψεις του και οι υποδείξεις του αποτελούν πολύτιμο βοήθημα για τις περαιτέρω ενέργειες του δήμου Άργους Μυκηνών.
Με οικονομικούς παράγοντες της ομογένειας
Συναντήσεις υπήρξαν επίσης με οικονομικούς παράγοντες του Τορόντο όπου ο Δήμαρχος τους ανέλυσε την κατάσταση στην Ελλάδα και το δήμο μας τους ζήτησε να επενδύσουν στο δήμο μας και προγραμματίστηκαν περαιτέρω επαφές.

Συνλειτουργούντος του ιερέως του Αγίου Πέτρου κ. Γεωργίου Σελλή και με την εικόνα του Αγίου Πέτρου πραγματοποιήθηκε θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Τορόντο όπου εκατοντάδες πιστοί ασπάστηκαν την εικόνα του Αγίου μας σε κλίμα πίστης και κατάνυξης.
Ο δήμαρχος κ. Καμπόσος σε συνέντευξη με το δημοσιογράφο Γιάννη Κόντο
Τέλος δόθηκαν συνεντεύξεις από μέρους του Δημάρχου στο ραδιόφωνο, σε εφημερίδα, περιοδικό και site της ομογένειας προβάλλοντας το Δήμο Άργους Μυκηνών σε όλη την ομογένεια και όχι μόνο.

To ταξίδι συνεχίστηκε στο Σικάγο μετά από πρόσκληση του Συλλόγου American Philhellenes Society 1810-1840.

Με το Σύλλογο Αμερικανών Φιλελλήνων 1810-1840 όπου πρόεδρος είναι ο Αργείος Peter Nikolopoulos σε διαδοχικές συναντήσεις συζητήθηκαν οι δράσεις του συλλόγου και οι προσπάθειες ανάπτυξης και διατήρησης της ελληνοαμερικανικής φιλίας, θέματα ανάπτυξης σχέσεων Ελλάδας- Αμερικής, τρόποι συνεργασίας για την ανάπτυξη του τουρισμού και συγκεκριμένα μαθητικού και φοιτητικού τουρισμού στο δήμο Άργους Μυκηνών, οργάνωση πιθανής αδελφοποίησης με πόλη του Ιλλινόις στο μέλλον, εμπορικές ανταλλαγές κ.α.
Με τη γενική πρόξενο του Σικάγο
Οργανώθηκε συνάντηση με τη γενική πρόξενο του Σικάγο κα Ιωάννα Ευθυμιάδου και τον εμπορικό ακόλουθο και συντοπίτη μας κ. Χρήστο Λελεμψή, όπου συζητήθηκαν τρόποι για την προσέλκυση-εξαγωγή Αργειακών προϊόντων στο Ιλλινόϊς.
Το ελληνικό προξενείο ήταν ιδιαιτέρως συνεργάσιμο παρόλες τις δυσκολίες που όπως μας μεταφέρθηκε αντιμετωπίζει λόγω της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα και την έλλειψη προσωπικού που αυτή έχει επιφέρει.
Με το σύλλογο Αχλαδοκαμπιτων στα γραφεια του συλλογου
Επίσης έγιναν συναντήσεις με την Αδελφότητα Αχλαδοκαμπιτών του Σικάγο, ενός ιστορικού Συλλόγου από ανθρώπους που κατάγονται από τον Αχλαδόκαμπο του δήμου Άργους Μυκηνών και συζητήθηκαν θέματα του δήμου και της ομογένειας στα ιδιόκτητα γραφεία του συλλόγου.
Πραγματοποιήθηκαν επίσης επαφές με πολύ ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες της ομογένειας και συζητήθηκαν οι ευκαιρίες επενδύσεων στον δήμο Άργους Μυκηνών στην σημερινή δύσκολη για την Ελλάδα συγκυρία.

Επίσης πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός με την εικόνα του Αγίου Πέτρου στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου Σικάγο όπου δόθηκε η ευκαιρία σε Αργείους που δεν θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στο Άργος να ασπαστούν την εικόνα του Αγίου μας.

Επίσης η αντιπροσωπεία του δήμου μας είχε συναντήσεις με έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίου που διδάσκουν στην Αμερική και αναλύθηκαν διάφορα θέματα πάντα προεξάρχοντος του τουρισμού και πως μπορεί αυτός να αυξηθεί στο δήμο Άργους Μυκηνών τόσο από ελληνοαμερικανούς όσο και από αμερικανούς πολίτες.

Τέλος προβάλλοντας το δήμο μας ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών έδωσε ωριαία συνέντευξη σε ραδιόφωνο του Ιλλινόις.
argolikeseidiseisblog