Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σταθερός για μόνιμη λύση στο θέμα της χωματερής στην Καραθώνα


 Σταθερός στις προτάσεις του και τις επιλογές του μένει ο Χρήστος Γραμματικόπουλος και αυτό φάνηκε και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ναυπλιέων.

Στο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την διαχείριση και ταφή των απορριμμάτων του Δήμου Ναυπλιέων και τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης των εργασιών, η παράταξη του κ.Γραμματικόπουλου "Ναύπλιο νέα ελπίδα" με την ψήφο τόσο την δική του άλλα και του δημοτικού συμβούλου Κωνσταντίνου Θέμελη,ψήφισαν αρνητικά.

Αρνήθηκαν έτσι την συνέχιση της υποβάθμισης του περιβάλλοντος στην περιοχή της Καραθώνας και την κατασπατάληση δημοτικού χρήματος σε χωματουργικές εργασίες επί το πλείστον, στον συγκεκριμένο σκουπιδότοπο, συνεχίζοντας έτσι τον σταθερό προσανατολισμό του συνδυασμού για μόνιμη λύση στο θέμα της παράνομης χωματερής.

Ο κ.Γραμματικόπουλος δήλωσε :

"Εμείς έχουμε τοποθετηθεί επανειλημμένως για το συγκεκριμένο θέμα και είμαστε αποφασισμένοι, εφόσον οι πολίτες μάς στηρίξουν και αναλάβουμε την Δημοτική Αρχή, να προβούμε στις εξής ενέργειες:

α) Σοβαρή υλοποίηση του προγράμματος της ανακύκλωσης. Συνεργασία με άλλες πόλεις που έχουν ήδη ολοκληρώσει την ανακύκλωση. Αξιοποίηση όλης της τεχνολογίας για το συγκεκριμένο θέμα. Μέσα από αυτή την προσπάθεια στοχεύουμε σε μία σημαντικότατη μείωση του όγκου των σκουπιδιών.

β) Σφράγισμα της χωματερής Καραθώνας και εν συνεχεία άμεση ανάπλαση του χώρου.

γ) Σοβαρή και υπεύθυνη αναζήτηση ενός χώρου που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές για να αποθηκεύονται τα δεματοποιημένα σκουπίδια. Σε αυτό το σημείο θα συζητήσουμε εξαντλητικά με τους πάντες, προκειμένου να βρεθεί η προσφορότερη λύση. Σίγουρα θα υπάρξουν αντιδράσεις, όμως είμαι αποφασισμένος να αναλάβω προσωπικά την ευθύνη για αυτή την ενέργεια. Δεν θα υπολογίσω το πολιτικό κόστος. Κάποιος επιτέλους πρέπει να το κάνει για το συμφέρον όλων μας. Άλλωστε, ακριβώς εκεί συνίσταται και η δύναμη της συνολικής πρότασής μας για το Ναύπλιο. Στην ανεξαρτησία μας από κόμματα και οικονομικά συμφέροντα, και στο γεγονός ότι δεν είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής. Αυτά τα στοιχεία μάς δίνουν την δυνατότητα να πράττουμε ελεύθερα, υπεύθυνα και αποτελεσματικά δίχως να «ζυγίζουμε» συνεχώς το πολιτικό κόστος."
argolikeseidiseisblogspot