Εκτέλεση
Βάζουμε την σοκολάτα και την μαργαρίνη σε κατσαρόλα και τα λιώνουμε.
Σε μπωλ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες και τα χτυπάμε δυνατά για 2’ με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα, να αναμειχθεί. Κόβουμε τα γεμιστά μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα με τρύπα στη μέση. Ψήνουμε το τέλειο κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230 C αέρα για 15΄ (να σκάσει η επιφάνεια του).
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωτό και χτυπημένη κρέμα.
Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 στις 23/5/2012.
Σε μπωλ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες και τα χτυπάμε δυνατά για 2’ με μίξερ χειρός.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύουμε καλά με το μίξερ. Τέλος προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα, να αναμειχθεί. Κόβουμε τα γεμιστά μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά φόρμα με τρύπα στη μέση. Ψήνουμε το τέλειο κέικ σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230 C αέρα για 15΄ (να σκάσει η επιφάνεια του).
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με παγωτό και χτυπημένη κρέμα.
Η συνταγή παρουσιάστηκε στην εκπομπή ΠρωινόΑΝΤ1 στις 23/5/2012.
Υλικά συνταγής
- 250 γραμ. μαργαρίνη
- 250 γραμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 250 γραμ. ζάχαρη
- 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 6 αυγά
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 10 γεμιστά μπισκότα