Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ( επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )

ΥΛΙΚΑ
Μελιτζάνες αιγείτικες σε λεπτές φέτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
Σάλτσα pesto ( έχει δημοσιευθεί στο blog )
Τριμμένη μοτσαρέλλα
Φρέσκο βασιλικό τριμμένο
Φύλλα φρέσκου βασιλικού για ντεκόρ
Πομοντόρια ή ντοματίνια για ντεκόρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πασπαλίζουμε τις φέτες της μελιτζάνας με αλάτι και τις βάζουμε σε σουρωτήρι για 15-20 λεπτά . Ξεβγάζουμε με κρύο νερό και στραγγίζουμε καλά με χαρτί . Σωτάρουμε ελάχιστα το λάδι με το τριμμένο σκόρδο , ώστε να πάρει γεύση το λάδι μας . Βάζουμε τις μελιτζάνες σε λαδόκολλα στο φούρνο , αφού τις έχουμε αλείψει με ένα πινέλο με το αρωματισμένο λάδι μας και από τις δύο πλευρές ( μπορείτε αν θέλετε να τις τηγανίσετε , αλλά ψητές θα είναι πιο υγιεινές ) . Ψήνουμε για 5-10 λεπτά από την κάθε πλευρά . Βγάζουμε από το φούρνο τις φέτες της μελιτζάνας , τις αλείφουμε με τη σάλτσα pesto και βάζουμε τριμμένη μοτσαρέλλα και λίγο φρέσκο βασιλικό τριμμένο . Αλατοπιπερώνουμε και τυλίγουμε σε ρολάκια , στερεώνοντας με οδοντογλυφίδες . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180c για 10 λεπτά περίπου . Τοποθετούμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τα φύλλα του φρέσκου βασιλικού και τα ντοματίνια , κόβοντάς τα στη μέση και βάζοντας μισό ντοματίνι στην κορυφή κάθε ρολού , στην οδοντογλυφίδα . Καλή σας επιτυχία!!!