Λιώνουμε την
σοκολάτα και βούτυρο σε μπέν μαρί. Το αποσύρουμε. Χωρίζουμε τα αυγά.
Χτυπάμε τα ασπράδια με 1 πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστούν απαλές
κορυφές. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, χτυπάμε ξανά να σφίξει η μαρέγκα
και να γυαλίσει. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη. Διαλύουμε τους κρόκους
στη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγη μαρέγκα 1/3 και
την διαλύουμε στη σοκολάτα. Τμηματικά προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα,
ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε στα πυρίμαχα. Ψήνουμε για 7’ στους 180
βαθμούς. Σερβίρουμε αμέσως.
Υλικά συνταγής
- 100 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 1 κ.σ. (20 γραμμ.) βούτυρο
- 2 κ.σ. (40 γραμμ.) ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 αυγά