Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Πέτρος Τατούλης: Ρεαλισμός και συνέχιση του έργου ή λαϊκισμός και οπισθοδρόμηση;
























  «Τα τρία αυτά χρόνια επενδύσαμε 52 εκατομμύρια ευρώ για τις υποδομές υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, όταν τα προηγούμενα 40 χρόνια, που η οικονομική συγκυρία ήταν ασφαλώς ευνοϊκότερη, το αντίστοιχο ποσό δεν ξεπερνούσε τα 28 εκατομμύρια.


Θέλουμε να κάνουμε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αυτό που δεν έγινε ποτέ στη χώρα, να καταρτίσουμε δηλαδή ένα στρατηγικό χάρτη για τις δομές υγείας, ώστε και πιο στοχευμένα να επενδύουμε σε αυτές και πιο αποδοτική να είναι η λειτουργία τους για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, την Τρίτη 29 Απριλίου 2014 και πρόσθεσε ότι «Πολιτική μας βούληση εξαρχής ήταν η ευθύνη της υγείας να περιέλθει στην αιρετή Περιφέρεια, όπως άλλωστε προέβλεπε ο Καλλικράτης εξαρχής».

Για το σκοπό αυτό, συνέχισε ο κ. Τατούλης, εδώ και πολύ καιρό έχουμε ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μεταφερθεί πιλοτικά η αρμοδιότητα των μονάδων υγείας της Πελοποννήσου στην Περιφέρεια και μέσα σε διάστημα δύο χρόνων να αξιολογηθεί και αν επιτύχει να μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο της χώρας. «Δεν είναι εύκολο ωστόσο, γιατί υπάρχουν θύλακες που αντιδρούν, όπως συνέβη με την κατάθεση της τροπολογίας το 2012, με την οποία το Υπουργείο Υγείας διατήρησε τελικά την αρμοδιότητά τους».