school 165
Το μήνυμα στο Facebook ήταν σύντομο: “Με θυμάσαι, είμαι η Δήμητρα που δούλευα στις ΕΙΔΗΣΕΙΣ”. Η έκπληξη ευχάριστη και η συνέχεια στην επικοινωνία δόθηκε μέσω τηλεφώνου. Με χαρά έμαθα την φανταστική εξέλιξη αυτής της κοπέλας, που μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Προσύμνη του Άργους χωρίς καν να γνωρίζει Αγγλικά αλλά με το πείσμα που την διέκρινε πάντα σπούδασε σε Πανεπιστήμιο και τώρα είναι Καθηγήτρια σε Κολλέγιο της Καλιφόρνια! Ο δημοσιογράφος “ξύπνησε” μέσα μου και η λογική συνέχεια ήταν να παρουσιάσω σε αυτό το σημείωμα την εξαιρετική υπερατλαντική πορεία της.
Την περίοδο 1997-2000, η Δήμητρα Τσόκα – Paplos ήταν μια επαγγελματίας σχεδιασμού κοινωνικών γεγονότων στην Ελλάδα. Συντόνιζε γάμους και διαμορφωμένους χώρους για συναντήσεις, συνέδρια, σεμινάρια και διάφορες άλλες ειδικές εκδηλώσεις. Πολύ πιο πριν την θυμόμαστε ως υπεύθυνη του διαφημιστικού τμήματος της εφημερίδας ΕΙΔΗΣΕΙΣ (τη “χρυσή εποχή”), του Κυριάκου Καλκάνη.
Το 2000, οι συνθήκες της ζωής της, την έφεραν στις Ηνωμένες Πολιτείες . Από
τότε η Dimi Paplos έχει βελτιωθεί συνεχώς στις ηγετικές δεξιότητες της μέσω της εκπαίδευσης . Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του FRESNO PACIFIC με Bachelor of Arts στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με έμφαση στην Οργανωτική Ηγεσία με τον βαθμό magna cum laude. Τον Αύγουστο του 2010, αποφοίτησε με Masters of Arts in TESOL .
Σήμερα, η Dimi Paplos, εργάζεται ως καθηγήτρια αγγλικών στο Merced College, στο Merced της Καλιφόρνια.
Η Dimi έχει ένα φυσικό ταλέντο για τη διοργάνωση συναντήσεων και εκδηλώσεων. Απολαμβάνει να συνεργάζεται με ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες.
Προσελήφθη στην California Special Occasions στο Σαν Χοσέ, εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια, που ειδικεύεται στην διαχείριση επιχειρηματικών και κοινωνικών γεγονότων. Συμμετείχε στο Wellness Gala στο Σαν Χοσέ και στο Gala της ALearn Dream Makers εράνων σε Πάλο Άλτο, Καλιφόρνια.

SCHOOL 166
Ανάμεσα στους μαθητές της στο Κολλέγιο
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ:
-MA Degree, Διδασκαλία της Αγγλικής σε ομιλούντες άλλες γλώσσες ( TESOL )
FRESNO PACIFIC University , Καλιφόρνια , 2010
Διπλωματική εργασία: Πολιτιστική Ποικιλομορφία ως πρόκληση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση
-Δίπλωμα στη Διδασκαλία της Αγγλικής σε ομιλούντες άλλες γλώσσες. FRESNO PACIFIC University, Καλιφόρνια, 2010
-Πτυχίο BA, Διοίκηση Επιχειρήσεων: Οργανωτική Έμφαση Ηγεσία , Magna cum Laude, University FRESNO PACIFIC, 2008
Διπλωματική εργασία: Portal για την επιτυχία: Βελτίωση της παραγωγικότητας σε μια ποικιλόμορφη οργάνωση Real Estate
-Απόφοιτος διετούς προπτυχιακού πανεπιστημιακού προγράμματος (Associate in Arts Degree, University Studies)
Εξαιρετικός Έπαινος στο αντικείμενο των Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Merced College, California , 2006
Τι έγραψε γι’ αυτήν ο τοπικός Τύπος:
Δεν ήξερε να παραγγείλει ένα… χάμπουργκερ!
Όταν η Δήμητρα Πάπλος έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2000, δεν ήξερε αρκετά αγγλικά ούτε για να παραγγείλει ένα χάμπουργκερ στο McDonald ‘s. Τώρα, 11 χρόνια αργότερα, και εφόσον έχει επίπεδο PROFICIENCY στην αγγλική γλώσσα, έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του FRESNO PACIFIC και έχει γράψει μια διατριβή, ελπίζει ότι θα αλλάξει τον τρόπο που τα κολέγια και τα πανεπιστήμια προσεγγίζουν τη διδασκαλία δεύτερης γλώσσας στους μαθητές. “Οι περισσότεροι φοιτητές που δεν είναι από την Αμερική συχνά υποβάλλονται σε συναισθήματα άγχους, φόβου ή ακόμη και σύγχυσης… Η εκπαίδευση στην Αμερική για αυτούς τους μαθητές είναι δύσκολη, επειδή έρχονται με διαφορετικές προοπτικές… Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αναγνωρίσουν αυτούς τους παράγοντες,” γράφει στην διατριβή της “Η διαφορετικότητα ως πρόκληση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.”
MERCED SUN STAR, CALIFORNIA, APRIL 15, 2011
ρεπορτάζ: Γιώργος Ν. Μουσταΐρας
από τον έντυπο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ Αργολίδας (10-1-2014)
http://www.paratiritis-news.com/?p=69473