Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Τεμπελιά: το κλειδί για να προλάβετε χρόνιες παθήσεις


Όχι, δεν σας προσφέρουμε άλλωθι για να ρίξετε τους ρυθμούς σας. Οι επιστήμονες όμως είναι εκείνοι που σας προτείνουν να επιβραδύνετε λιγάκι...

Μπορεί, λοιπόν, η τεμπελιά να ήταν κόκκινο πανί για τους γονείς και τους δασκάλους όμως πρόσφατη έρευνα της ιατρικής σχολής του UCLA έδειξε πως είναι το διαβατήριο για μια πιο υγιή ζωή.

Η τεμπελιά συνίσταται, σύμφωνα με το faysbook, σε τρία βασικά στοιχεία: Περισσότερος ύπνος, περισσότερες χαλαρωτικές και ευχάριστες δραστηριότητες και αρκετός χρόνο για κενές σκέψεις.

Ο ύπνος γνωρίζουμε ότι βοηθάει στη μείωση των επιπέδων του στρες. Και μπορεί πάντα να μας έλεγαν πως όσο κανείς μεγαλώνει τόσο λιγότερο κοιμάται, η αλήθεια είναι όμως ότι για την πλειοψηφία, οι πολλές ώρες ύπνου είναι πραγματική πολυτέλεια και όχι επιλογή. Οι περισσότερες γυναίκες κοιμούνται λιγότερο από 8 ώρες λόγω αυξημένων υποχρεώσεων ενώ οι έρευνες δείχνουν ξεκάθαρα πως όσο κοιμούνται λιγότερο από οκτώ ώρες είναι πιο ευπρόσβλητοι από ασθένειες όπως ο διαβήτης, η υψηλή πίεση, η παχυσαρκία, οι καρδιοπάθειες και η κατάθλιψη.

Η χαλάρωση βοηθάει στον περιορισμό του στρες και ανακουφίζει από την κατάθλιψη και το σύνδρομο του ευερέθιστου εντέρου. Επιπλέον το μυαλό είναι πιο δημιουργικό και λειτουργικό όταν δεν σκέφτεστε απολύτως τίποτα, ούτε τα παιδιά, ούτε τις δουλειές, ούτε και τις υποχρεώσεις σας. Για να μπορείτε να είστε ευτυχείς και καλά ψυχολογικά θα πρέπει να απαλλαγείτε για λίγο από όλες σας τις ανησυχίες και να βρείτε το χρόνο να δημιουργήσετε κάτι πραγματικά δικό σας