Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Αποπνικτική ατμόσφαιρα και διοξίνες από την φωτιά στον σκουπιδότοπο της Ν.Κίου

 Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα σε όλο τον Αργολικό κάμπο, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στον σκουπιδότοπο της Ν.Κίου. Η κατάσταση όλο το βράδυ ήταν ανυπόφορη, λόγο της δυσοσμίας των σκουπιδιών που καίγονται, ενώ σήμερα το πρωί που άλλαξε ο αέρας, η πόλη του Aργους και όχι μόνο, έχει καλυφθεί από το παχύ πέπλο της κάπνας με τα επικίνδυνα χημικά στοιχεία.  



Άκρως επικίνδυνη η σύνθεση του καπνού που ειναι αναγκασμένοι να αναπνέουν οι κάτοικοι καθώς οι διοξίνες που περιέχονται σε αυτόν είναι μια οικογένεια χημικών ουσιών εξαιρετικά ύποπτη για καρκινογενέσεις, ιδιαίτερα τοξική για τον άνθρωπο και ανθεκτική στην βιολογική αποικοδόμηση.

Οι διοξίνες είναι παραπροϊόντα των διεργασιών στις οποίες εμπλέκεται το περιεχόμενο χλώριο. Από τη βιομηχανική παραγωγή του χλωρίου και των χλωριωμένων πλαστικών PVC, ως την καύση των αποριμμάτων ή των αποβλήτων που περιέχουν χλωροπαράγωγα, παράγονται σημαντικές ποσότητες διοξινών, που απειλούν το περιβάλλον και την υγεία των ζωντανών οργανισμών.

Οι διοξίνες δεν διαλύονται στο νερό, αλλά είναι λιποδιαλυτές, συσσωρεύονται στους λιπώδεις ιστούς των ζωντανών οργανισμών και, μέσω της τροφικής αλυσίδας, καταφέρνουν να "πολλαπλασιάζουν" τις ποσότητές τους.