Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ένταξη έργου 2,583 εκατομμύριων ευρώ στο ΕΣΠΑ για το Δήμο Άργους – Μυκηνών

Δελτίο τύπου
Το σύστημα τηλε- ελέγχου διαρροών του νερού στο 

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη 

Σε ισχύ από 1/7/2013 το κοινωνικό τιμολόγιο στο νερό


 Κατόπιν προσπάθειας πολλών μηνών, ένα από τα πλέον σοβαρά ζητήματα αυτό του ελέγχου των διαρροών της ΔΕΥΑΑΡΜ βρίσκεται επιτέλους κοντά στη λύση του, μετά την ένταξη σχετικού έργου ασύρματου τηλε-ελέγχου τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΑΡΜ στο ΕΣΠΑ.

Το νερό αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό, σπάνιο και πολύτιμο και οι διαρροές του από τη μία είναι περιβαλλοντικά επιζήμιες, από την άλλη επιβαρύνουν άδικα αυτούς που πληρώνουν.

Τα χρέη που κληροδότησε στη ΔΕΥΑΑΡΜ η περίοδος πλημμελούς ελέγχου, ως γνωστόν ξεπερνούσαν τα 17 εκ. ευρώ και ήδη πολλοί συμπολίτες μας εκφράζουν την αγωνία τους για το αν είναι σε θέση να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους, μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Σε αυτή την περίοδο, όλοι καταλαβαίνουν περισσότερο από ποτέ, την ανάγκη αυστηρού ελέγχου σε πραγματικό χρόνο (real time) ώστε

· να αποφεύγεται η σπατάλη νερού και ηλεκτρικού ρεύματος,

· να εντοπίζονται έγκαιρα οι διαρροές,

· να ελαχιστοποιείται ο χρόνος αποκατάστασής τους (και ειδικά οι διακοπές υδροδότησης),

· να βελτιώνεται η ποιότητα του νερού στο δίκτυο,

· να εντοπίζονται πιθανοί παρανόμως υδροδοτούμενοι και

· σε όρους κόστους να μην επιβαρύνονται οι καταναλωτές με κόστος, το οποίο δεν τους αναλογεί.

Το συγκεκριμένο έργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος τύπου SCADA (Supervisory, Control and Data Acquisition) τηλεελέγχου και τηλεχειρισμού των διαρροών, στις εγκαταστάσεις ύδρευσης και σε επιλεγμένα σημεία στις εισόδους των ζωνών πίεσης του δικτύου ύδρευσης.

Ο σχεδιασμός, η πρόταση και η ένταξη του έργου στη χρηματοδότηση αποτελεί ιδιαίτερη πρωτοβουλία αυτής της δημοτικής αρχής, ανάμεσα στα υπόλοιπα για τη βελτίωση των οικονομικών της ΔΕΥΑΑΡΜ.

Σημειώνουμε, για ενημέρωση των δημοτών, πως από 1/7/2013 ισχύει το κοινωνικό τιμολόγιο στη ΔΕΥΑΑΡΜ.

Ο πρόεδρος του ΔΕΥΑΑΡΜ κ. Παναγιώτης Σχοινοχωρίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με πολύ κόπο και μεθοδικά βάζουμε σταδιακά τάξη στην ΔΕΥΑΑΡΜ.

Το συγκεκριμένο έργο θα ωφελήσει πάρα πολύ την οικονομία του δήμου και των δημοτών. Με τέτοιες ενέργειες και μετά τη δραστική μείωση του χρέους των 17,5 εκ. Ευρώ που παραλάβαμε από τους προηγούμενους, σε λίγο χρονικό διάστημα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε μειώσεις στη τιμή του νερού.»