Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Λιγκουίνι µε φρέσκο τόνο, κάππαρη και ούζο

Όποτε βρίσκω φρέσκο τόνο φτιάχνω το συγκεκριμένο φαγητό στο εστιατόριο και γίνεται ανάρπαστο. Ο συνδυασμός είναι απλά μοναδικός.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄, να γυαλίσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον τόνο και σοτάρουμε για 2΄-3΄, να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και σιγοβράζουμε για 10΄, να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι 2΄ λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με την τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2΄. Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.

μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά

Υλικά


  • 500 γραμμ. λιγκουίνι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 400 γραμμ. φρέσκος τόνος κομμένος σε καρέ
  • 800 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ούζο
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι