Όποτε βρίσκω φρέσκο τόνο φτιάχνω το συγκεκριμένο φαγητό στο
εστιατόριο και γίνεται ανάρπαστο. Ο συνδυασμός είναι απλά μοναδικός.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 2΄-3΄,
να γυαλίσουν (χωρίς να πάρουν χρώμα). Προσθέτουμε τον τόνο και
σοτάρουμε για 2΄-3΄, να αλλάξει χρώμα. Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε
να πιει όλα τα υγρά του. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη και
σιγοβράζουμε για 10΄, να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και
πασπαλίζουμε με το μαϊντανό. Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι 2΄
λιγότερο απ' όσο αναγράφεται στη συσκευασία. Όπως στάζουν, με την
τσιμπίδα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα. Ανακατεύουμε και βράζουμε για 2΄.
Σερβίρουμε το φαγητό αμέσως.
μερίδες 5
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά
Υλικά
- 500 γραμμ. λιγκουίνι
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 400 γραμμ. φρέσκος τόνος κομμένος σε καρέ
- 800 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού ούζο
- 2 κ.σ. κάππαρη
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι