Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Πατατοσαλάτα, η τέλεια συνοδεία για ολα!!!

Άλλη μια υπέροχη εκδοχή της πατατοσαλάτας.
Πλένουμε καλά τις πατάτες (με τη φλούδα) και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 25΄-30΄ μέχρι να τρυπιούνται με τη λάμα του μαχαιριού.

Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε με κρύο νερό ώστε να πέσει η θερμοκρασία τους και να μπορούμε να τις πιάσουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Τις βάζουμε σε μπολ.

Τις περιχύνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (αυγά, σέλερι, φρέσκα κρεμμυδάκια, αγγουράκι, πιπεριά, μαγιονέζα, άνηθο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Ανακατεύουμε απαλά τη φανταστική πατατοσαλάτα και την αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 40 λεπτά
Χρόνος ψύξης 20 λεπτά

Υλικά


  • 1½ κιλό πατάτες βρασμένες με τη φλούδα τους
  • 4 βρασμένα αυγά πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 κλωνάρια σέλερι πολύ ψιλοκομμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια πολύ ψιλοκομμένα
  • 1 αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 1 φλ. τσαγιού σπιτική μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη