Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Κάντε τα Κούλουμα αφορμή για… άσκηση!


Η παραδοσιακή ελληνική Καθαρά Δευτέρα, είναι συνυφασμένη με βόλτες στην εξοχή, ομαδικές εξορμήσεις για φαγητό και το πέταγμα του χαρταετού. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να περάσουμε ακόμη μια μέρα χωρίς άσκηση και χωρίς να κάνουμε κάτι για να ενεργοποιήσουμε το μεταβολισμό μας.

Μπορεί να πείτε βέβαια ότι εσείς δεν κάνετε γυμναστική άλλες και άλλες φορές, την Καθαρά Δευτέρα θα κάνετε; Αφήστε τις δικαιολογίες ότι δεν έχει καλό καιρό ή ότι είστε κουρασμένοι από τη δουλειά και ξεκινήστε τώρα! Η άσκηση είναι θέμα επιθυμίας και οργάνωσης και η μέρα αυτή μπορεί να αποτελέσει μια τέλεια αφορμή για να κάνετε μια βόλτα και παράλληλα να ασκηθείτε. Θέλετε να δείτε πώς;
Περπάτημα: το περπάτημα είναι η απλούστερη μορφή άσκησης, η οποία μάλιστα δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό. Αρκούν ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια και… καλή διάθεση. Μετά το φαγητό λοιπόν της Καθαράς Δευτέρας, μην μεταφερθείτε από μια καρέκλα σε μια άλλη, αλλά πάρτε την παρέα σας και περπατήστε στη εξοχή ή όπου αλλού βρίσκεστε. Το τακτικό περπάτημα κρατάει μακριά ασθένειες όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία, καρδιακά προβλήματα κ.ά.
Ποδήλατο: οι αποδράσεις στην εξοχή είναι σπάνιες για τους περισσότερους. Εκμεταλλευθείτε λοιπόν την καθαρά Δευτέρα για ποδηλάσια! Αν το οργανώσετε και με την υπόλοιπη παρέα, θα χαρείτε την εξοχή και παράλληλα θα ωφελήσετε το σώμα σας.
Φτιάξιμο και πέταγμα χαρταετού: μη σας φαίνεται καθόλου αστείο. Αντί να αφήσετε τα παιδιά να ασχοληθούν με το… σπορ, αναλάβετε εσείς. Αν αποφάσισετε μάλιστα να φτιάξετε μόνοι σας το χαρταετό σας, θα έχετε ακόμη καλύτερα αποτελέσματα: βρείτε τα υλικά, φτιάξτε τον και προσπαθήστε να τον «πετάξετε», ενεργοποιώντας διάφορες μυϊκές ομάδες του σώματός σας.
Εξερευνήστε την περιοχή: η βόλτα στην εξοχή προσφέρει αρκετές προκλήσεις για το σώμα, αν μάλιστα έχετε όρεξη για εξερευνήσεις. Ανεβείτε στον κοντινό λόφο για να θαυμάσετε τη θέα, περιπλανηθείτε στο δασάκι, απολαμβάνοντας της φύση ή κάντε βόλτα δίπλα στη θάλασσα, σκαρφαλώνοντας τα βράχια. Το περπάτημα σε διαφορετικές επιφάνειες και κλίσεις εδάφους, αποτελεί μια καλή άσκηση για το σώμα σας.
Βάλτε πρόγραμμα: αν καταλήξετε ότι το περπάτημα και οι δραστηριότητες στην εξοχή, είναι τελικά ευκολότερα απ’ όσο νομίζατε, φροντίστε να τα προγραμματίζετε σε μια σταθερή και διαρκή βάση. Δεν είναι ανάγκη να είναι Καθαρά Δευτέρα ή να έχετε πάντα πολύ ελεύθερο χρόνο. Μια βόλτα στη γειτονιά σας το βράδυ με τα πόδια ή το ποδήλατο, παρέα με το σκύλο σας ή χωρίς, είναι πολύ προτιμότερα από μερικές ώρες στον καναπέ βλέποντας τηλεόραση.