Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Στραπατσάδα ή κοσκοσέλα κυκλαδίτικη



Η αγαπημένη ομελέτα του καλοκαιριού. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.
Αποφλοιώνουμε τις ντομάτες: περνώντας τη λάμα του μαχαιριού πάνω στην ντομάτα, σαν να την ξυρίζουμε (χωρίς να την κόβουμε), βοηθάμε τη φλούδα να φύγει εύκολα. Έπειτα χαράζουμε λίγο την ντομάτα και τραβάμε τη φλούδα. Κόβουμε τις ντομάτες σε καρεδάκια.
Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, αφήνουμε τις ντομάτες για περίπου 10΄ ώστε να πιουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις ντομάτες με το μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε, διαλύοντας το μείγμα, και σιγοψήνουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Δεν παραψήνουμε την στραπατσάδα γιατί στεγνώνει.
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και πασπαλίζουμε με λίγο δυόσμο.


μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά

Υλικά


  • 4 ώριμες και σφικτές ντομάτες
  • 6 αυγά
  • 1/4 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπας τρίμματα φέτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα