Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΥΚΗΣ & ΜΑΥΡΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ( Επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )

 
 
ΥΛΙΚΑ
10 αυγά
10 κουτ. σούπας ζάχαρη
10 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
10 κουτ. σούπας καρύδι τριμμένο
1 φακ. Baking powder
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Λίγο αλάτι
1 κουβερτούρα πραλίνα και 1 κουβερτούρα λευκής σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :
3 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζ.τσαγιού νερό
1 φλούδα λεμόνι
2-3 κουτ. σούπας βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα ασπράδια από τα αυγά σε μαρέγκα και ξεχωριστά τους κρόκους με τη ζάχαρη να αφρατέψουν . Στο μείγμα της ζάχαρης με τους κρόκους προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε και στο τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα . Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180c για 1 ώρα περίπου . Όταν κρυώσει , φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά τη ζάχαρη , το νερό και το λεμόνι και με κρύο το γλυκό και ζεστό το σιρόπι , περιχύνουμε το γλυκό . Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν-μαρί ξεχωριστά και γλασάρουμε την καρυδόπιτα . Καλή σας απόλαυση!!!!