Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

"Άλλη Πρόταση": Ελεύθερη και δωρεάν δικτυακή υπηρεσία σε όλο το Δήμο

Αίτημα της Άλλης Πρότασης για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

 Σύμφωνα με ψήφισμα του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου εδώ και μερικά χρόνια, η πρόσβαση στο διαδίκτυο θεωρείται βασική ανάγκη κάθε ευρωπαίου πολίτη όπως ακριβώς το νερό, η στέγαση, η τροφή και η περίθαλψη.

Με βάση αυτό το θεσμικό πλαίσιο αλλά και λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που βιώνει η χώρα μας είναι ανάγκη κάθε πόλη ή δήμος που σέβεται τον εαυτό του και θεωρεί πως ανήκει στον ευρωπαικό χώρο, να μπορεί να προσφέρει στους πολίτες του ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ σε κάθε σημείο και γωνιά της πόλης ή του δήμου.

Μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει πολύ σημαντική οικονομική ελάφρυνση για χιλιάδες πολίτες, κι ενδεικτικά.
Σε αυτούς που εξαρτιέται η εργασία τους από δικτυακές υπηρεσίες.
Σε όσους διασκεδάζουν και ενημερώνονται στο δίκτυο
Σε όσους μέχρι τώρα δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν δικτυακές παροχές και αποκόβονται από την κοινωνία της πληροφορίας.
Σε όλους τους τουρίστες που επισκέπτονται τη πόλη μας και αναζητούν καταστήματα και καφέ που προσφέρουν ασύρματο ίντερνετ για να εξυπηρετηθούν.

Να αναφέρουμε πως η κατώτερη τιμή σε εταιρεία δικτυακής παροχής είναι 15 ευρώ, με πολύ χαμηλές υπηρεσίες και δυνατότητες ενώ μια μέση τιμή με ικανοποιητικές υπηρεσίες είναι περίπου 25-30 ευρώ μηνιαίως.

Οπότε μιλάμε για μια πολύ σημαντική οικονομική ελάφρυνση.

Επιπλέον, πέραν του οικονομικού, θα πρέπει να σταθμιστεί ένας ακόμη ουσιαστικός παράγοντας. Συγκεκριμένα, αν γίνει κάτι τέτοιο, αν δηλαδή κάθε πολίτης και τουρίστας της πόλης μπορεί ελεύθερα και δωρεάν να έχει πρόσβαση στο δίκτυο τότε η πόλη θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες αυτής της παροχής και να αναπτύξει δημοτικά και περιφερειακά αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, φόρουμ οπου οι πολίτες θα αναφέρουν τα προβλήματά τους, πορταλ για τους τουρίστες που θα μας βαθμολογούν τις υπηρεσίες φιλοξενίας μας και βεβαίως τις άμεσες απαντήσεις των αρμοδίων σε όλα τα ζητήματα που τίθενται.

Μια ελεύθερη και δωρεάν δικτυακή υπηρεσία δημιουργεί περισσότερη δημοκρατία και καθιστά πιο υπεύθυνους πολίτες και άρχοντες.

Κατόπιν αυτών καλείσθε κ. Δήμαρχε να διερευνήσετε τρόπους υλοποίησης της ανωτέρω πρότασης μας, ενημερώνοντας παράλληλα το Δημοτ. Συμβούλιο στο οποίο θα πρέπει να εισαχθεί ως θέμα για να γίνει αντικείμενο συζήτησης όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Οι αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι

Γιάννης Γκιόλας – Βαγγέλης Βλαχάκης