Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Crème brûlée πορτοκαλιού






Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο C στις αντιστάσεις. Χρειαζόμαστε 6 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια για crème brûlée. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ για 6΄-7΄, μέχρι να πάρουν αχνό κίτρινο χρώμα και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε (πάντα χτυπώντας) την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το λικέρ. Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου τα πυρίμαχα μπολάκια. Ισομοιράζουμε την κρέμα στα ραμεκέν. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο. Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί, μέχρι να καλύπτει τη μέση των πυρίμαχων. Ψήνουμε για περίπου 40΄, μέχρι η μέση της κρέμας όταν αγγίζουμε να τρέμει μεν ελαφρά, αλλά να μην υποχωρεί. Βγάζουμε τα πυρίμαχα με την κρέμα από το μπεν μαρί (ταψί με νερό). Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο (και μέχρι 3 ημέρες). Όταν πρόκειται να σερβίρουμε πασπαλίζουμε κάθε crème brûlée με 1 κ.σ. ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή, καραμελώνει καλύτερα) και καίμε με φλόγιστρο, ή αν δεν έχουμε φλόγιστρο, τα τοποθετούμε κάτω από δυνατό γκριλ με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου για λίγα λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στη ζάχαρη.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψύξης 120 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά

Υλικά


  • 6 μεγάλοι κρόκοι αυγών ολόφρεσκων
  • 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού (βιολογικό)
  • 3 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι
argiro.gr