Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Όσα λένε τα μάτια του δεν τα λένε τα λόγια. Οι επιστήμονες σου δίνουν λόγους να τον κοιτάς κατάματα

Όσα λένε τα μάτια του δεν τα λένε τα λόγια. Οι επιστήμονες σου δίνουν λόγους να τον κοιτάς κατάματα
Διάβασε την έρευνα και δες στα μάτια του αν σε θέλει…
Ο τρόπος με τον οποίο ένας άνδρας κοιτάζει το σώμα μιας γυναίκας μπορεί να αποκαλύψει τη διάθεσή του για σεξ.


Αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ερευνητές του πανεπιστημίου Λίνκολν της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με την έρευνα- στόχος της οποίας είναι να εντοπιστούν τα ερωτικά κίνητρα των ατόμων που εμπλέκονται σε σεξουαλικές επιθέσεις- το βλέμμα των ανδρών προδίδει τα σεξουαλικά τους κίνητρα. Αντίθετα, το βλέμμα μιας γυναίκας, δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τις ερωτικές της σκέψεις.
«Η κίνηση των ματιών είναι αυθόρμητη και δύσκολο να ελεγχθεί, οπότε χρησιμοποιήσαμε έναν καταγραφέα της οφθαλμικής κίνησης για να μας βοηθήσει να εντοπίσουμε το σεξουαλικό ενδιαφέρον» εξηγεί ο Δρ Κουν Γκουό, ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Λίνκολν, που συμμετείχε στην ερευνητική ομάδα.

Όσα λένε τα μάτια!
Παλαιότερη έρευνα είχε δείξει οτι οι άνδρες προδίδουν τις σκέψεις τους για σεξ, μέσω του βλέμματός τους. Η διαστολή της κόρης του ματιού στην θέα εικόνων με σεξουαλικό περιεχόμενο, για παράδειγμα, μπορεί να αποκαλύψει τον ερωτικό προσανατολισμό με αξιόπιστο τρόπο σε άνδρες και ομοφυλόφιλες γυναίκες, αν και οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες δεν έχουν ξεκάθαρο οφθαλμικό πρότυπο.
Συγκεκριμένα, οι ετεροφυλόφιλοι άνδρες παρατηρούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εικόνες γυναικών παρά ανδρών, ενώ οι ετεροφυλόφιλες γυναίκες κοιτούν γυναικείες και ανδρικές εικόνες εξίσου.
Ο Δρ Γκουό και οι συνεργάτες του είχαν διαπιστώσει και σε παλαιότερη έρευνα πως όταν οι νεαροί άνδρες κοιτάζουν εικόνες συνομήλικων γυναικών τους, το βλέμμα τους εστιάζει στο στήθος και την περιοχή της μέσης και των γοφών. Οι δύο αυτές περιοχές είναι σημαντικές για τους άνδρες, με το στήθος να σηματοδοτεί την ερωτική ωριμότητα των γυναικών και τη μέση να δείχνει την ικανότητά της να γίνει μητέρα, εξηγεί ο Δρ Γκουό. Ωστόσο, δεν έχουν το ίδιο οπτικό πρότυπο όταν δεν υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον, όταν, δηλαδή, κοιτούν γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας ή παιδιά.

Το πείραμα είχε ως εξής : οι ερευνητές έδειξαν σε 30 άνδρες και 30 γυναίκες (18-25 ετών) εικόνες:
ντυμένων παιδιών,
ενηλίκων περίπου 20 ετών,
ατόμων άνω των 35 ετών
προσώπων 40 ετών και άνω.

Τους ζήτησαν απλά να κοιτάξουν τις φωτογραφίες ενώ ειδική συσκευή κατέγραφε την κίνηση των ματιών τους.
Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για την ερωτική τους προτίμηση, που αφορούσε στις ερωτικές τους αναστολές ή παρορμήσεις.

Τέλος, οι ερευνητές συνέκριναν την καταγραφή της κίνησης των ματιών με τις απαντήσεις που δόθηκαν στο ερωτηματολόγιο.
Η επεξεργασία των δεδομένων αποκάλυψε οτι οι άνδρες που ανέφεραν μεγαλύτερη ερωτική παρόρμηση κοιτούσαν, για περισσότερη ώρα από τους υπόλοιπους άνδρες, την περιοχή του στήθους και της μέσης των γυναικών που ήταν περίπου 20 ετών (δηλαδή αυτές για τις οποίες είχαν ερωτικό ενδιαφέρον). Με άλλα λόγια, το παρατεταμένο βλέμμα τους πρόδιδε το μεγαλύτερο ερωτικό ενδιαφέρον τους.

Οι γυναίκες, όμως… δεν είναι ανοιχτό βιβλίο!
Αντίθετα, στις γυναίκες δεν ίσχυε αυτό. Οι ερευνητές κατέγραψαν συσχετισμό μεταξύ των γυναικών που ήταν ερωτικά παρορμητικές και της εστίασής τους περισσότερο σε φωτογραφίες των 20χρονων γυναικών. Δηλαδή, το βλέμμα της γυναίκας δεν αποκαλύπτει το ερωτικό της ενδιαφέρον. Κατέληξαν, όμως, σε ένα άλλο ενδιαφέρον συμπέρασμα, πως όσο πιο παρορμητική σεξουαλικά είναι μια γυναίκα, τόσο περισσότερο συγκρίνει το σώμα της με αυτό άλλων γυναικών!
 http://www.faysbook.gr