Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ : ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ( επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )

ΥΛΙΚΑ
2,5 κ. αλεύρι
1200 γρ. βούτυρο ( 950 γρ. γάλακτος και 250 γρ. άλλο )
500 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα
1 φακελάκι baking powder
5 βανίλιες
440 γρ. ζάχαρη άχνη για τη συνταγή και περίπου 500 γρ. για το πασπάλισμα
100 γρ. ρούμι μαύρο ή κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και το baking powder . Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις βανίλιες και τη ζάχαρη άχνη . Στη συνέχεια , ρίχνουμε τα αμύγδαλα , το ρούμι και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά . Ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη ομογενοποιημένη . Καλύπτουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα . Βγάζουμε και ζυμώνουμε και πάλι . Αρχίζουμε να πλάθουμε σε κουραμπιέδες είτε στρογγυλούς είτε σε διάφορα σχέδια που θα κάνουμε με κουπ-πατ . Ψήνουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα στους 180c μέχρι να ροδίσουν . Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη . Στολίζουμε σε μια όμορφη πιατέλα , την οποία μπορούμε να διακοσμήσουμε με χριστουγεννιάτικα γκι ή οποιοδήποτε άλλο γιορτινό ντεκόρ της αρεσκείας σας . Καλή επιτυχία!!!!!
Εναλλακτικά , μπορείτε αντί να πασπαλίσετε τους κουραμπιέδες σας με ζάχαρη άχνη , να τους βουτήξετε σε λιωμένη κουβερτούρα και να τους αφήσετε να κρυώσουν για να στερεοποιηθεί η σοκολάτα ή να τους κάνετε γεμιστούς , δηλαδή την ώρα που ζυμώνετε , να βάλετε στο κέντρο ένα κομμάτι σοκολάτα και να πλάσετε σε στρογγυλό σχήμα .