Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Επιστημονικη προσεγγιση στο θεμα των ψεκασμων

Ας δεχτούμε πως ένα αεροπλάνο πετάει στα 5 χλμ ύψος πχ και ψεκάζει την πόλη που βρίσκεται από κάτω του. Αφήνει λοιπόν πάνω από την Αθήνα πχ την ουρά με τα χημικά. Τα χημικά αναμιγνύονται με τον ατμοσφαιρικό αέρα και δράση αναλαμβάνουν τα ρεύματα αέρα.

Η κίνηση των ρευμάτων αυτών μεταξύ των 5 χλμ υψόμετρο μέχρι την επιφάνεια της γης συνήθως διαφέρει σημαντικά και ως προς την κατεύθυνση αλλά και ως προς την ένταση.

Έτσι λοιπόν ο άνεμος μπορεί να είναι Β κατεύθυνσης στα 5000μ (700hpa), να στρέφεται σε Δ κατεύθυνσης στα 1500μ (850hpa) και να στρέφεται σε ΝΔ κατεύθυνσης σε μηδενικό υψόμετρο. Ψεκάζοντας δλδ πάνω από την Αθήνα στην ουσία ψεκάζεις είτε το Μυρτώο Πέλαγος είτε τον Ευβοικό κόλπο είτε οποιαδήποτε περιοχή πλησίον αυτής χωρίς να είσαι σίγουρος ποια θα είναι αυτή ακριβώς.

Για να μπορέσουν επίσης τα χημικά αυτά να φτάσουν στην επιφάνεια του εδάφους θα πρέπει να υπάρχει αρκετή υγρασία στα 700hpa και ιδανικές συνθήκες δημιουργίας ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων (βροχή, χιόνι, χαλάζι) στα 850hpa ώστε να μπορέσουν να ενσωματωθούν τα χημικά μαζί τους.
Υπαρχει πιο ευκολος τροπος ψεκασμου. Το νερο.
    
                                                                                              πηγη.T T edinburgh