Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ροδίζουμε καλά τα μπουτάκια στο ελαιόλαδο,
να πάρουν σκούρο ρόδινο χρώμα. Πασπαλίζουμε τα μπαχαρικά και προσθέτουμε
τα κρεμμύδια, να μαραθούν για 4΄-5΄. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με
την μπίρα ρίχνοντας τη σιγά σιγά, γιατί φουσκώνει με το βρασμό και
ξεχειλίζει. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και
βράζουμε για 30΄. Βάζουμε τα μπουτάκια σε πιατέλα και αφήνουμε λίγα
λεπτά τη σάλτσα επάνω σε δυνατή φωτιά, να δέσει και να γλασάρει καλά.
Ταιριάζει τέλεια με πουρέ πατάτας ή λαχανικών.
μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 4 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά
- 6 μπουτάκια κοτόπουλου
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 1/4 κ.γλ. κάρι
- 1/4 κ.γλ. μπούκοβο
- 1/4 κ.γλ. πάπρικα γλυκιά
- 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 500 ml μπίρα
- arguro.gr