Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΜΟΔΑ : ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ/ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2012-2013...Γράφει η Αντιγόνη Χαντέλη


Μόδα : ρούχα ,παπούτσια , κοσμήματα , στάιλινγκ , μακιγιάζ όλα αποτελούν τομείς της μόδας που τους εξερευνούν γυναίκες και άντρες . Για πολλούς είναι τρόπος έκφρασης του "είναι" τους , για άλλους είναι χόμπι τους , για άλλους είναι η δουλειά τους . Για μένα προσωπικά είναι χόμπι που λατρεύω να ασχολούμαι 24 ώρες το 24ωρο ( ναι χωρίς υπερβολές ! )





Παρατηρώντας καθημερινά το τι συμβαίνει στο χώρο της μόδας , μαθαίνεις τις τάσεις για την κάθε εποχή , ανάλογα με τον οίκο είτε ελληνικός ή ξένος . Αλλά το παν στην μόδα είναι να μην σε φοράνε τα ρούχα αλλά να τα φόρας .
Για αυτό και βλέπεις ότι μπορείς να φανταστείς που άλλοτε είναι κοντά σε αυτά που "επιτάσσουν" οι κολεξιόν , άλλοτε αναβιώσεις από τις παλαιότερες δεκαετίες στο ύφος των ρούχων ( τα λεγόμενα vintage ) και κάποιες φορές τα πολύ "φουτουριστικά" ( θα τολμούσα να τα πω αξιοπερίεργα ) .
Προσωπικά , σκέφτηκα να σας δείξω μια κολεξιόν πολύ γνωστού καταστήματος που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες κ σε όλους τους τύπους γυναικών και ανδρών ( και φυσικά και παιδιών ) . Τα γνωστά σε όλους H&M , γιατί περά από πολύ ποιοτικά είναι και αρκετά οικονομικά και εξυπηρετούν όλους τους ανθρώπους από έναν γάμο που θα πάνε μέχρι και για την καθημερινή ενδυμασία τους στη δουλειά , στο σχολειό .
Τα H&M βρίσκονται στην Ελλάδα από το 2007 και σε ολόκληρη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο 22 καταστήματα . Ξεκίνησαν από το 1947 από τον ιδρυτή της Erling Persson , που αποφάσισε μετά από ένα ταξίδι του στις Η.Π.Α να ανοίξει ένα κατάστημα με ενδύματα καλής ποιότητας , με υψηλό τζίρο και με φθηνές τιμές . Γυρνώντας , λοιπόν , στην πόλη της Βαστέρας της Σουηδίας άνοιξε το κατάστημα με την ονομασία " Hennes " ( που σημαίνει " αυτή " στα σουηδικά ) γιατί τότε απευθυνόταν κυρίως σε γυναίκες . Τις δεκαετίες του '50 και '60 εξαπλώθηκαν τα " Hennes " , και ο Persson αποφάσισε να εξαγοράσει ένα κατάστημα με κυνηγητικά είδη το Mauritz Wirdforss , οπότε και η επιχείρηση άλλαξε και όνομα αφού επεκτάθηκε και στα ανδρικά ενδύματα . Όταν ανέλαβε ο γιος του Person άλλαξε κ την ονομασία σε H&M .
Βλέποντας το βίντεο τα κυρίαρχα χρώματα είναι μπεζ , καφέ , μαύρο , λευκό , μπορντό , έντονο σκούρο πράσινο , μπλε ρουά και φλοράλ . Έχουμε πολλά κ διαφορετικά σε χρώματα και ύφος δερμάτινα ( από το αμερικανικό κολεγιακό μπουφάν μέχρι το δερμάτινο των μηχανόβιων ) , τα παλτό είναι ή πολύ μακριά ή μιντι ( μέχρι περίπου τους γλουτούς ) . Πολλά γεωμετρικά σχέδια και μοτίβα σε μπλούζες και φορέματα σε έντονες αποχρώσεις όπως χρυσό ή ακόμα και ραμμένα πάνω στα ρούχα με υλικά όπως πέρλες , μικρά μεγάλα στρας . Επανήλθε για μια ακόμα φορά το κλασσικό στυλ γυαλιών της Jackie O ( τα oversized τετραγωνα , κυκλικά ή με έντονες γωνίες ) . Ακόμα έχουμε τις κλασσικές secretaire στενές μεσάτες φούστες στο ύψους του γονάτου και τα ανδρόγυνα παντελόνια , όχι τζιν . Και αυτά που κάνουν έντονη είσοδο είναι τα πολύ κοντά σορτς από τουΐντ ή δερματίνη με oversized πουλόβερ ( με μεγάλη ύφανση ) , τα τζάκετ αεροπόρων και μυτερές γόβες με χοντρό τακούνι και όχι πολύ ψηλές ( κάτι που έχουμε να δούμε αρκετά χρόνια ) . Α ! Ναι μην ξεχάσω και τα τζόκεϊ με τρουκς ή διάφορα στρας .
Εδώ είναι ένα μικρό δείγμα από το τι θα φορεθεί φέτος το φθινόπωρο και το χειμώνα από τα H&M , ποικιλία στα υλικά , στο ύφος , στα κοσμήματα ( που ξέχασα να αναφέρω γιατί και με αυτά είναι oversized και με άπειρα στρας ) , στις τσάντες και στα τακουνιά !
Πριν βγείτε όμως στα μαγαζιά και ξεκινήσετε το καταναλωτικό σας δαιμόνιο , κάντε μια επίσκεψη στη ντουλάπα σας βρείτε τι χρειάζεστε περισσότερο , κάντε μια μικρή λίστα ! Και θα σας πω και μια ιδέα που εγώ την εφαρμόζω κατά καιρούς , επισκέπτομαι τη ντουλάπα της αδελφής μου , της μαμάς μου , των φίλων μου και του αγοριού μου γιατί καμιά φορά βρίσκω θησαυρούς που αυτοί δεν ήξεραν ! Οπότε , σκεφτείτε το !
Αλλά μη ξεχνάτε , η μόδα είναι ότι αρέσει και ταιριάζει σε εσάς , στην ψυχολογία και στην ιδιοσυγκρασία σας ( ε και λίγο στη τσέπη μας ) , οπότε όχι άσκοπα ψώνια . Και να φοράτε τη μόδα , να μην σας φοράει !
Φτάνει όμως με αυτά , ας δούμε την κολεξιόν λοιπόν....




Αντιγόνη Χαντέλη
30-11-2012



http://dimoi-news.gr