Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Θεϊκό μοσχάρι με κόκκινο κρασί


Θεϊκό μοσχάρι με κόκκινο κρασί


Σκουπίζουμε το κρέας με απορροφητικό χαρτί. Αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με 1 + ½ κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε να ντυθεί το κρέας με αλεύρι.

Ζεσταίνουμε ¼ φλ. ελαιόλαδο σε πλασωτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας, από όλες τις πλευρές, να κάνει κρούστα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρότα, κρεμμύδι, σέλερι και αφήνουμε να μαραθούν. Φτιάχνουμε μπουκέτο μυρωδικών με δαφνόφυλλο, θυμάρι, μαϊντανό, μπαχάρι και κόκκους πιπέρι. Το δένουμε σε τουλμπάνι και το προσθέτουμε στο φαγητό.
Προσθέτουμε όλο το κρασί, την ντομάτα και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 2 ώρες, έως ότου πυκνώσει καλά η σάλτσα και μαλακώσει το κρέας.
Σερβίρουμε με μανιτάρια σωτέ, ρύζι ή ζυμαρικά και ψιλοκομμένο μαϊντανό.




Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 120 λεπτά
Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό μοσχάρι
  • 2 καρότα
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κλωνάρια σέλερι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 1 ντομάτα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 + ½ κ.σ. αλεύρι
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο