Το Ι.Ε.Κ Πελοποννήσου Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης του Υπουργείου
Τουρισμού διοργάνωσε ημερίδα με Θέμα: «Η Γαστρονομία μέσα στους αιώνες»
σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00 μμ στις νέες
εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, στην πόλη
του Άργους.
Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές παραγωγικών τμημάτων ( Μαγειρικής Τέχνης – Ζαχαροπλαστικής – Διατροφολογίας) καθώς και σε κοινό με ενδιαφέροντα γαστρονομικά και υγιεινής διατροφής. ( Είσοδος ελεύθερη)
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Γενική Δ/ντρια Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κων/να Μπόγρη, οι καθηγητές της σχολής, οι αντιδήμαρχοι Α.Κουκούβες και Μπαντανάς, ο δημοτικός σύμβουλος Δ.Κρίγκος και φυσικά οι μαθητές της σχολής.
Ομιλητές – εισηγητές και τα θέματα που θα αναπτυχθούν ήταν :
κ. Θεοδώρα Καλογεράκου , Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, κλινική Διαιτολόγος – υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Παντείου
ΘΕΜΑ: Αρχαία Ελληνική διατροφή
κ. Αγγελική Μαύρου, Διαιτολόγος , καθηγήτρια διαιτητικής στο ΙΕΚ Πελοποννήσου.
ΘΕΜΑ: Η Μεσογειακού τύπου δίαιτα: Ένας σταθμός στην ιστορία της ανθρώπινης διατροφής και ορόσημο για την παγκόσμια υγεία.
κ. Δόξης Μπεκρής , EXECUTIVE CHEF - COSTA NAVARINO HOTEL
ΘΕΜΑ: - Παραδοσιακή κουζίνα με υλικά του σήμερα και του χτες. Γαστρονομική μας παράδοση και σύγχρονες τεχνικές
κ. Μιχάλης Ντουνέτας, EXECUTIVE CHEF, καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης.
ΘΕΜΑ: Η επίδραση της τοπικής γαστρονομίας στην ανάπτυξη του τουρισμού της Αργολίδας
Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Κων/νος Καχριμάνης ( Προιστάμενος ΙΕΚ)
Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές παραγωγικών τμημάτων ( Μαγειρικής Τέχνης – Ζαχαροπλαστικής – Διατροφολογίας) καθώς και σε κοινό με ενδιαφέροντα γαστρονομικά και υγιεινής διατροφής. ( Είσοδος ελεύθερη)
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Γενική Δ/ντρια Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κων/να Μπόγρη, οι καθηγητές της σχολής, οι αντιδήμαρχοι Α.Κουκούβες και Μπαντανάς, ο δημοτικός σύμβουλος Δ.Κρίγκος και φυσικά οι μαθητές της σχολής.
Ομιλητές – εισηγητές και τα θέματα που θα αναπτυχθούν ήταν :
κ. Θεοδώρα Καλογεράκου , Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, κλινική Διαιτολόγος – υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Παντείου
ΘΕΜΑ: Αρχαία Ελληνική διατροφή
κ. Αγγελική Μαύρου, Διαιτολόγος , καθηγήτρια διαιτητικής στο ΙΕΚ Πελοποννήσου.
ΘΕΜΑ: Η Μεσογειακού τύπου δίαιτα: Ένας σταθμός στην ιστορία της ανθρώπινης διατροφής και ορόσημο για την παγκόσμια υγεία.
κ. Δόξης Μπεκρής , EXECUTIVE CHEF - COSTA NAVARINO HOTEL
ΘΕΜΑ: - Παραδοσιακή κουζίνα με υλικά του σήμερα και του χτες. Γαστρονομική μας παράδοση και σύγχρονες τεχνικές
κ. Μιχάλης Ντουνέτας, EXECUTIVE CHEF, καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης.
ΘΕΜΑ: Η επίδραση της τοπικής γαστρονομίας στην ανάπτυξη του τουρισμού της Αργολίδας
Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Κων/νος Καχριμάνης ( Προιστάμενος ΙΕΚ)