Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ημερίδα «Η Γαστρονομία μέσα στους αιώνες» στο Άργος

 Το Ι.Ε.Κ Πελοποννήσου Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης του Υπουργείου Τουρισμού διοργάνωσε ημερίδα με Θέμα: «Η Γαστρονομία μέσα στους αιώνες» σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 και ώρα 12.00 μμ στις νέες εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου στο Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο, στην πόλη του Άργους.

 
 
Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές παραγωγικών τμημάτων ( Μαγειρικής Τέχνης – Ζαχαροπλαστικής – Διατροφολογίας) καθώς και σε κοινό με ενδιαφέροντα γαστρονομικά και υγιεινής διατροφής. ( Είσοδος ελεύθερη)
 
 
Στην ημερίδα παρευρέθηκαν η Γενική Δ/ντρια Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού κ. Κων/να Μπόγρη, οι καθηγητές της σχολής, οι αντιδήμαρχοι Α.Κουκούβες και Μπαντανάς, ο δημοτικός σύμβουλος Δ.Κρίγκος και φυσικά οι μαθητές της σχολής.
 
 
Ομιλητές – εισηγητές και τα θέματα που θα αναπτυχθούν ήταν :

κ. Θεοδώρα Καλογεράκου , Πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, κλινική Διαιτολόγος – υποψήφια Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Αθηνών και Παντείου
ΘΕΜΑ: Αρχαία Ελληνική διατροφή

κ. Αγγελική Μαύρου, Διαιτολόγος , καθηγήτρια διαιτητικής στο ΙΕΚ Πελοποννήσου.
ΘΕΜΑ: Η Μεσογειακού τύπου δίαιτα: Ένας σταθμός στην ιστορία της ανθρώπινης διατροφής και ορόσημο για την παγκόσμια υγεία.

κ. Δόξης Μπεκρής , EXECUTIVE CHEF - COSTA NAVARINO HOTEL
ΘΕΜΑ: - Παραδοσιακή κουζίνα με υλικά του σήμερα και του χτες. Γαστρονομική μας παράδοση και σύγχρονες τεχνικές

κ. Μιχάλης Ντουνέτας, EXECUTIVE CHEF, καθηγητής Μαγειρικής Τέχνης.
ΘΕΜΑ: Η επίδραση της τοπικής γαστρονομίας στην ανάπτυξη του τουρισμού της Αργολίδας

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Κων/νος Καχριμάνης ( Προιστάμενος ΙΕΚ)