Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2013

ΛΑΥΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ ( ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΖΗΚΑ )

 
 
ΥΛΙΚΑ
Λαυράκι
Ελαιόλαδο
Θαλασσινό αλάτι
Μαυροπίπερο
Λεμόνι
Μπρόκολο
Καρότα
Σπαράγγια
Κρεμμύδια
Πατάτες
Παντζάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα παντζάρια και τις πατάτες . Καθαρίζουμε , πλένουμε και φιλετάρουμε το ψάρι μας . Ό,τι περισσεύει από το φιλετάρισμα , το βράζουμε και τοποθετούμε στο πάνω μέρος της κατσαρόλας ένα διχτάκι για να ψήσουμε το ψάρι και τα λαχανικά στον ατμό . Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια και σε ροδέλες και κόβουμε το μπρόκολο , έτσι ώστε να κρατήσουμε ένα μπωλ φουντίτσες . Τοποθετούμε τα καρότα , τα σπαράγγια , τα κρεμμύδια και το μπρόκολο στο διχτάκι αφού τα αλατοπιπερώσουμε , πάνω από το ζωμό του ψαριού που βράζει . Αλατοπιπερώνουμε το λαυράκι και ρολάρουμε το ψάρι μας , τυλίγοντας το κάθε φιλετάκι σε μικρό ρολό και το καλύπτουμε με μεμβράνη , την οποία στα άκρα δένουμε σαν καραμέλα . Βάζουμε τα ρολάκια του ψαριού μαζί με τα λαχανικά στο διχτάκι και το αφήνουμε να ψηθεί στον ατμό για 5 λεπτά . Σερβίρουμε βάζοντας σε πιάτο τα λαχανικά , στο κέντρο το ρολό που έχουμε από το λαυράκι , έχοντας ξετυλίξει τη μεμβράνη και τοποθετώντας το όρθιο και ρίχνουμε από πάνω λαδολέμονο . Καλή σας απόλαυση , με ένα πιάτο νόστιμο και υγιεινό!!!!