ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
9-10 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
1 μεγάλη κρέμα γάλακτος
1 φλυτζ. καφέ λευκό κρασί
3 αυγά
200γρ. κασέρι Μυτιλήνης τριμμένο
200γρ. γκούντα τριμμένο
200γρ. γραβιέρα Κρήτης τριμμένη
2 κύβους λαχανικών , μοσχοκάρυδο , μαυροπίπερο
ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια , το κρεμμυδάκι φρέσκο , το σκόρδο , το πράσο και τον άνιθο . Τα σωτάρουμε ώστε να μαραθούν και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , το κρασί , τους κύβους λαχανικών , μαυροπίπερο και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο . Ρίχνουμε τέλος τα αυγά και ανακατεύουμε συνεχώς , σβήνοντας το μάτι . Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας στο μείγμα τα τυριά και ανακατεύοντας καλά . Λαδώνουμε το ταψί μας και τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας . Ρίχνουμε πάνω του τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας . Αλείφουμε την επιφάνεια με 1 αυγό που έχουμε χτυπήσει με ελάχιστο νερό και ελάχιστο ελαιόλαδο . Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180c , ώσπου να ροδοκοκκινίσει η πίτα μας . Καλή σας επιτυχία!!!