Υλικά
- 300 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα με 60% περιεκτικότητα σε κακάο
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 3 κλωνάρια φρέσκιας μέντας
- 10 σοκολατάκια με πάστα μέντας (τετράγωνα, γεμιστά με πάστα και λικέρ μέντας) κομμένα σε κομματάκια
- 6 σοκολατάκια με πάστα μέντας ολόκληρα για το γαρνίρισμα
- Λίγα φύλλα μέντας για το γαρνίρισμα
- Λίγη άχνη ή τρίμματα σοκολάτας για το γαρνίρισμα
Ψιλοκόβουµε σε τρίµµατα τη σοκολάτα. Χτυπάµε την κρέµα γάλακτος (35%) στο µίξερ, σε παχύρρεστη µορφή. Την αφήνουµε στο ψυγείο. Ζεσταίνουµε το γάλα µε τη φρέσκια µέντα σε κατσαρόλα να έρθει σε σηµείο βρασµού. Σουρώνουµε το γάλα και αφαιρούµε τη µέντα. Περιχύνουµε τη θρυµµατισµένη σοκολάτα. Σκεπάζουµε το µπολ για 1΄. Με σπάτουλα ανακατεύουµε να λιώσει η σοκολάτα. Το µείγµα θα πρέπει να είναι λείο και οµοιόµορφο. Αφήνουµε 5΄ να κρυώσει η σοκολάτα. Λίγη λίγη ανακατεύοντας απαλά ρίχνουµε την παχύρρευστη κρέµα στη σοκολάτα. Η µους θα πρέπει να είναι απαλή και οµοιόχρωµη.
Ψιλοκόβουµε µε µαχαίρι τα σοκολατάκια µέντας. Τα προσθέτουµε στη µους. Ανακατεύουµε απαλά. Ισοµοιράζουµε σε έξι ποτήρια. Τα αφήνουµε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσει καλά και να σταθεροποιηθεί η µους. Γαρνίρουµε κάθε ποτήρι µε φύλλα µέντας, ένα ολόκληρο σοκολατάκι, τρίµµατα σοκολάτας ή λίγη άχνη.
H ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ: Για να πήξει καλά η µους, θα πρέπει να λιώσει τελείως η σοκολάτα µε το γάλα. Αν ξεχωρίζετε κοµµατάκια/κουκκίδες σοκολάτας στο γάλα, σηµαίνει ότι δεν έλιωσε σωστά και κατά συνέπεια δεν θα πήξει ποτέ.
μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος ψύξης 180 λεπτάhttp://www.argiro.gr