Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Βίδες με κρεμώδη σάλτσα καρυδιών









1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μικρή κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο ολόκληρο για 1΄. Το αφαιρούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ροκφόρ. Βοηθάμε με την κουτάλα να λιώσει και στη συνέχεια περιχύνουμε με την κρέμα. Αφήνουμε να δέσει το μείγμα για 2-3΄ και να κρεμώσει η σάλτσα. Προσθέτουμε τα καρύδια, τη μισή παρμεζάνα και το πιπέρι κι ανακατεύουμε καλά.
2. Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε, τις μοιράζουμε σε 4 πιάτα και περιχύνουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα καρυδιών.
3. Για γαρνίρισμα, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 10 λεπτά                     

Υλικά


  • 500 γραμμ. ζυμαρικά βίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζ. τσαγ. θρυμματισμένο ροκφόρ
  • 1 φλιτζ. τσαγ. κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλιτζ. τσαγ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. τσαγ. παρμεζάνα για το γαρνίρισμα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
argiro.gr