Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΛΙΒΑΝΕΖΙΚΟΙ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ ( επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )









ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΤΕΔΕΣ ( ΠΕΡΙΠΟΥ 30 ΤΕΜ. )
1 κ. κιμά μοσχαρίσιο ή μικτό αρνίσιο-μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 αυγά χτυπημένα
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
1 πρέζα κανέλα
5 κουταλιές ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Αλάτι , πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
10 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπαχάρι
1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο
3 κουτ. σούπας σιρόπι ροδιού ή χυμό από μισό λεμόνι
250 γρ. ζεστό νερό
Αλάτι , πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
5 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο σε στεγνό τηγάνι
Αραβικές πιτούλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπωλ τον κιμά , το κρεμμύδι , το σκόρδο , τα αυγά , το ελαιόλαδο , το κύμινο , το μπαχάρι , την κανέλα , τον κόλιανδρο και αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μια ομοιογενής ζύμη . Πλάθουμε σε κεφτέδες και τηγανίζουμε ώσπου να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα από όλες τις μεριές . Τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί . Ετοιμάζουμε τη σάλτσα , βάζοντας σε κασαρόλα το λάδι και σωτάροντας το κρεμμύδι . Προσθέτουμε το αλεύρι και ακολούθως το αλάτι , το πιπέρι , το μπαχάρι και τον κόλιανδρο και συνεχίζουμε να σωτάρουμε για 2-3 λεπτά . Ρίχνουμε το σιρόπι ροδιού ή το λεμόνι , το νερό και σκεπάζουμε , βράζοντας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά . Μόλις η σάλτσα μας είναι έτοιμη , ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τους κεφτέδες για να ανακατευτούν με τη σάλτσα . Σκεπάζουμε πάλι και σιγοβράζουμε για ακόμη 10 λεπτά , κουνώντας το τηγάνι κατά διαστήματα για να μην κολλήσουν οι κεφτέδες . Τοποθετούμε σε πιατέλα , βάζοντας γύρω – γύρω κομμένες αραβικές πιτούλες και πασπαλίζοντας με το καβουρδισμένο κουκουνάρι . Καλή σας επιτυχία!!!