Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΩΣ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ( επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )






ΥΛΙΚΑ
1 κοτόπουλο ολόκληρο
4-5 πατάτες κομμένες στα 4
3-4 γλυκοπατάτες κομμένες στα τέσσερα
3-4 κολοκύθια κομμένα στα 4
7-8 μανιτάρια Portobello ολόκληρα
2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
Χυμό από 2 λεμόνια και 1 πορτοκάλι
1 φλυτζ. τσαγιού κρασί λευκό
Λίγο θυμάρι , λίγο δεντρολίβανο
1/2 κουτ. γλυκού κάρυ , ½ κουτ. γλυκού πάπρικα , αλάτι
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπωλ το ελαιόλαδο , τη μουστάρδα , το κρασί , το χυμό των λεμονιών και του πορτοκαλιού , το θυμάρι , το δεντρολίβανο , το κάρυ , την πάπρικα και τα ανακατεύουμε καλά . Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το αλείφουμε με τη σως σε όλη την επιφάνειά του , εσωτερικά και εξωτερικά . Το τοποθετούμε στη γάστρα ή στο ταψί μας . Ανακατεύουμε τα λαχανικά , τα αλατίζουμε και τα ρίχνουμε στο μπωλ με τη σως , ώστε να πάει η σάλτσα παντού . Τα ρίχνουμε γύρω από το κοτόπουλο . Σκεπάζουμε το ταψί μας και ψήνουμε στους 180c για 1 ½ -2 ώρες και μετά για λίγο ξεσεπάζουμε και ψήνουμε ώσπου το κοτόπουλο να ροδίσει .Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο. Καλή επιτυχία!!