ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΠΩΛΙΕΡΑ Η’ ΔΥΟ ΜΕΣΑΙΕΣ )
1 μαρούλι
1 σγουρή σαλάτα
1/2κ. πομοντόρια ( είναι γλυκά ντοματίνια , αν δε βρείτε , πάρτε ντοματίνια )
1/κ. μοτσαρελλάκια μικρά ( αν δε βρείτε , πάρτε μοτσαρέλλα και ψιλοκόψτε )
7-8 φύλλα φρέσκο βασιλικό
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 πακέτο ραπανάκια
Λίγη παρμεζάνα ή πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
Αυγά βρασμένα – 4 για τη σαλάτα και 3-4 για διακόσμηση
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ PESTO ALLA GENOVESE
4 φλυτζ. τσαγιού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ½ φλυτζ. τσαγιού παρμεζάνα
2 μικρές σκελίδες σκόρδο
Κουκουνάρι
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας . Ψιλοκόβουμε το μαρούλι , τη σγουρή σαλάτα , το φρέσκο βασιλικό , τα κρεμμυδάκια , το μαϊντανό , τα ραπανάκια , κόβουμε στα δυο τα πομοντόρια και βάζουμε ολόκληρα τα μοτσαρελλάκια μας και το κουκουνάρι και προσθέτουμε τα αυγά ψιλοκομμένα και την τρμμένη παρμεζάνα . Φτιάχνουμε τη σάλτσα pesto ανακατεύοντας τα υλικά στο multi ( η παραδοσιακή συνταγή γίνεται με καλό χτύπημα σε γουδί , αλλά για ευκολία χρησιμοποιείτε το multi ,αν θέλετε ) . Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σως και διακοσμούμε στο κέντρο με φύλλα βασιλικού και γύρω – γύρω την κάνουμε σαν λουλούδι : κόβουμε τα αυγά που έχουμε για διακόσμηση στα δύο και βάζουμε εναλλάξ 1 αυγό- 1 πομοντόρι . Πλαισιώνουμε τα φύλλα του βασιλικού στο κέντρο με 2-3 πομοντόρια και μοτσαρελλάκια , όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία .
Η σαλάτα αυτή είναι πολύ εύγευστη και αρκετά εντυπωσιακή για ένα τραπέζι , ιδιαίτερα αν σερβιριστεί σε μεγάλο σκεύος και διακοσμηθεί όπως αναφέρεται πιο πάνω . Ώρα να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας!!!! Καλή σας απόλαυση!!!
1 μαρούλι
1 σγουρή σαλάτα
1/2κ. πομοντόρια ( είναι γλυκά ντοματίνια , αν δε βρείτε , πάρτε ντοματίνια )
1/κ. μοτσαρελλάκια μικρά ( αν δε βρείτε , πάρτε μοτσαρέλλα και ψιλοκόψτε )
7-8 φύλλα φρέσκο βασιλικό
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 πακέτο ραπανάκια
Λίγη παρμεζάνα ή πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
Αυγά βρασμένα – 4 για τη σαλάτα και 3-4 για διακόσμηση
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ PESTO ALLA GENOVESE
4 φλυτζ. τσαγιού βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 ½ φλυτζ. τσαγιού παρμεζάνα
2 μικρές σκελίδες σκόρδο
Κουκουνάρι
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά μας . Ψιλοκόβουμε το μαρούλι , τη σγουρή σαλάτα , το φρέσκο βασιλικό , τα κρεμμυδάκια , το μαϊντανό , τα ραπανάκια , κόβουμε στα δυο τα πομοντόρια και βάζουμε ολόκληρα τα μοτσαρελλάκια μας και το κουκουνάρι και προσθέτουμε τα αυγά ψιλοκομμένα και την τρμμένη παρμεζάνα . Φτιάχνουμε τη σάλτσα pesto ανακατεύοντας τα υλικά στο multi ( η παραδοσιακή συνταγή γίνεται με καλό χτύπημα σε γουδί , αλλά για ευκολία χρησιμοποιείτε το multi ,αν θέλετε ) . Περιχύνουμε τη σαλάτα μας με τη σως και διακοσμούμε στο κέντρο με φύλλα βασιλικού και γύρω – γύρω την κάνουμε σαν λουλούδι : κόβουμε τα αυγά που έχουμε για διακόσμηση στα δύο και βάζουμε εναλλάξ 1 αυγό- 1 πομοντόρι . Πλαισιώνουμε τα φύλλα του βασιλικού στο κέντρο με 2-3 πομοντόρια και μοτσαρελλάκια , όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία .
Η σαλάτα αυτή είναι πολύ εύγευστη και αρκετά εντυπωσιακή για ένα τραπέζι , ιδιαίτερα αν σερβιριστεί σε μεγάλο σκεύος και διακοσμηθεί όπως αναφέρεται πιο πάνω . Ώρα να καταπλήξετε τους καλεσμένους σας!!!! Καλή σας απόλαυση!!!