Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

CHARLOTTE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ( επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )

CHARLOTTE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ( επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )
ΥΛΙΚΑ
2-3 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ ( για φόρμα 28εκ. με αποσπώμενο τοίχωμα )
2 φακ. κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης σοκολάτα
2 φακ. Κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης βανίλια
Γάλα για την κρέμα ζαχαροπλαστικής , σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται
2 κουβερτούρες Nestle με γεύση πραλίνα
Γάλα για τα σαβαγιάρ
3-4 κοτ. γλυκού λικέρ ή Καλούα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παρασκευάζουμε τις δυο γεύσεις κρέμας ζαχαροπλαστικής , όπως δείχνουν οι οδηγίες στο οπισθόφυλλό τους . Τις βάζουμε για λίγο στο ψυγείο . Βάζουμε γάλα με λικέρ σε ένα μπωλ και βρέχουμε λίγο τα μπισκότα μας , βουτώντας τα και βάζοντάς τα απευθείας στη φόρμα . Στρώνουμε τη φόρμα μας με σαβαγιάρ γύρω-γύρω και κάτω σαν βάση . Βάζουμε μια στρώση με την κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα και ξαναστρώνουμε με σαβαγιάρ . Βάζουμε την επόμενη στρώση με κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και τελειώνουμε πάλι με σαβαγιάρ . Υπολογίστε ότι το ύψος της σαρλότ θα είναι όσο το ύψος των σαβαγιάρ που βρίσκονται όρθια στη φόρμα . Λιώνουμε την κουβερτούρα με ελάχιστο γάλα εβαπορέ και 1/2κουτ. γλυκού βούτυρο για να γυαλίζει η σοκολάτα μας . Βάζουμε τη σαρλότ στο ψυγείο να παγώσει και αφήνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα να κρυώσει . Μετά από 1 ώρα , περιχύνουμε το γλυκό μας με αυτή . Ντεκοράρουμε με λίγα τριμμένα πουράκια σοκολάτας ή ό,τι άλλο θέλουμε και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες . Σερβίρουμε αφού αφαιρέσουμε το αποσπώμενο μέρος της φόρμας . Καλή επιτυχία !!!!!!!!!!!!!!