Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΟΥ ΨΑΡΑ ( επιμέλεια : Παναγιώτα Ζήκα )

ΥΛΙΚΑ για περίπου 6-8 άτομα
2 πακέτα linguini
περίπου 20 γαρίδες μεγάλες αναποφλοίωτες
1 πακέτο μύδια καθαρισμένα
4 ντομάτες τριμμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ
1 φλυτζ. καφέ ή μικρό τσαγιού ούζο
2 κρεμμύδια τριμμένα
2 σκελ. σκόρδο τριμμένες
4 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 πιπεριές πράσινεςψιλοκομμένες
φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο , 5-6 φύλλα
2 κύβους λαχανικών
ελαιόλαδο
λίγο κάρυ , μπούκοβο , αλάτι
φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις γαρίδες και τα μύδια σε μπόλικο νερό αλατισμένο για περίπου 15-20 λεπτά . Αφαιρούμε τις γαρίδες και τα μύδια από την κατσαρόλα και κρατάμε το ζωμό . Σε άλλη κατσαρόλα , σωτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο και στη συνέχεια τις πιπεριές , μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται και ακολούθως , προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα , το βασιλικό ψιλοκομμένο , τον πελτέ , τους κύβους , κάρυ , μπούκοβο και λίγο αλάτι αν χρειάζεται . Τελευταίο βάζουμε το ούζο και προσθέτουμε το ζωμό από τα θαλασσινά που έχουμε βράσει και ανακατεύουμε . Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό και προσθέτουμε τα linguini , τα οποία θα βράσουν μέσα στη σάλτσα , οπότε θα πάρουν όλη τη γεύση . Μόλις περάσει κανένα 8λεπτο κλείνουμε το μάτι της κουζίνας , κλείνουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήνουμε τα ζυμαρικά να πιουν όλο το ζωμό , ανακατεύοντας κατά διαστήματα . Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα , βάζοντας γύρω-γύρω τα μύδια και τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό .
Θα σας συμβούλευα να συνοδεύσετε αυτό το υπέροχο πιάτο που μυρίζει θάλασσα με κρασί Merlot ή Αγιωργίτικο και για τους λάτρεις των τυριών με τριμμένη Γραβιέρα Σκύρου που ξεχωρίζει για την πικάντικη γεύση της . Καλή σας απόλαυση!!!!!!