1. Βάζουμε μεμβράνη στον πάγκο της κουζίνας. Ακουμπάμε επάνω το ένα
φιλέτο κοτόπουλου. Καλύπτουμε με ένα κομμάτι μεμβράνη. Με ένα τηγάνι ή
άλλο πλακέ, βαρύ αντικείμενο χτυπάμε καλά το φιλέτο μέχρι να γίνει πλακέ
και πολύ λεπτό, περίπου 1 εκατοστό πάχος.
2. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και αλατοπίπερο. Σε άλλο πιάτο
χτυπάμε τα αυγά. Σε ένα τρίτο πιάτο βάζουμε τα ψίχουλα με το
μοσχοκάρυδο. Πρώτα πανάρουμε το φιλέτο στο αλεύρι, το τινάζουμε να φύγει
το περιττό, έπειτα το βουτάμε στο αυγό. Τέλος το περνάμε στα ψίχουλα,
ακουμπάμε τα φιλέτα σε λαδόκολλα και τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30΄.
3. Μπορούμε να μαγειρέψουμε το πανέ με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι να
το βάλουμε σε αντικολλητικό ταψάκι, να το ραντίσουμε με ελάχιστο
ελαιόλαδο και να το ψήσουμε στους 180 C. Ο δεύτερος τρόπος είναι να
ζεστάνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και να τηγανίσουμε το πανέ σε μέτρια
προς δυνατή φωτιά για 5΄-6΄ από κάθε πλευρά. Και στις δύο περιπτώσεις
αφήνουμε τα φιλέτα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν καλά.
4. Για τη σος: Εκτός από το γιαούρτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο
μπλέντερ και τα χτυπάμε για 2΄. Αδειάζουμε τη σάλτσα σε μπολ.
Προσθέτουμε το κρύο γιαούρτι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Διατηρούμε τη
σος κρύα. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και ντοματίνια.
μερίδες 2
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Υλικά
- 2 φιλέτα κοτόπουλο χωρίς την πέτσα
- 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 αυγά
- 1 φλιτζ. ψίχουλα από ψωμί του τοστ (χωρίς την κόρα)
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για τη σος γιαουρτιού
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. καρότο τριμμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
- Λίγο αλάτι