Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

«Άνθρωπος όταν αγαπά φτερά στον ώμο κάνει…»





















 Ήταν τυχεροί όσοι βρέθηκαν στο θεατράκι του ΟΣΕ το βράδυ της Δευτέρας, γιατί παρακολούθησαν μια παράσταση διαφορετική…Οι άνθρωποι του εργαστηρίου, γνωρίζοντας πολύ καλά τον ελληνικό παραδοσιακό χορό, την ενδυμασία και τη μουσική τα πρόσφεραν, φέτος, απλόχερα στον βωμό της αγάπης.

Η ερωτική αγάπη…ο καημός που προκαλεί ο μισεμός του αγαπημένου… ο πόνος της προδοσίας… η απέραντη αγάπη της μάνας για το παιδί της…η αγάπη του Έλληνα για την πατρίδα του… όλες οι εκφάνσεις του μοναδικού αυτού συναισθήματος που δίνει νόημα στη ζωή μας ζωντάνεψαν μέσα από στίχους παραλογών και μαντινάδων.
Εκτός από την άρτια εμφάνιση των χορευτικών ομάδων (άλλωστε, μας έχει συνηθίσει σε άψογες εμφανίσεις το Εργαστήρι), ανάμεσα στα αναμφισβήτητα «συν» της παράστασης ήταν η παρουσίαση του προγράμματος από τους φοιτητές του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών, Αποστόλη Κόκκαλη και Θεανώ Κατσίκη, καθώς επίσης και η μοναδική ερμηνεία των τραγουδιών από την Ιωάννα Χρυσανθοπούλου και τους υπόλοιπους μουσικούς της παράστασης. Εξαιρετική ήταν, επίσης, η στιγμή όπου το ζευγάρι των χορευτών του Bello Ballo, Γαρυφαλλιά Νικολοπούλου και Χρήστος Κοντοσταθάκος μάς χάρισε ένα υπέροχο επτανησιακό βαλς.

Ανάμεσα στους θεατές και ο Μητροπολίτης Αργολίδας, Νεκτάριος, ο οποίος συγχάρηκε τους συντελεστές της παράστασης, εκφράζοντας ουσιαστικά τα συναισθήματα όλων των παρευρισκόμενων.

Δεν μας μένει παρά να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των μελών του εργαστηρίου και να βάλουμε την αγάπη και τον χορό στη ζωή μας…