Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου για το ΤΑΙΠΕΔ


 Από την εποχή της εμφάνισης του Κρατικού φαινομένου, τα κοινόχρηστα στοιχεία του υλικού και άυλου πλούτου μιας κοινωνίας θεωρήθηκαν ως σκελετός της Πατρίδας.
Χωρίς οικολογικά συστήματα, χωρίς παραλίες, χωρίς υδροβιότοπους, χωρίς τα νερά και τα ποτάμια, χωρίς όλα τα μορφώματα της κοινωνικής οικονομίας και βέβαια χωρίς τα κάστρα, τις πολεμίστρες και τους Ιστορικούς χώρους όπου έδρασαν ηρωικά οι πρόγονοί μας για να διατηρήσουν την υπόσταση της Ελληνικής κοινότητας, δεν υπάρχει Πατρίδα.

Και τώρα δυστυχώς αυτοί που ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας βάζουν φαρδιά την υπογραφή τους στο ξεπούλημα του σκελετού της Πατρίδας επειδή έτσι διέταξαν οι δανειστές.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Πατρίδα μας και στο Ιστορικό Ναύπλιο δεν συμβαίνει σε καμιά χώρα του κόσμου, ακόμη και σε μια αποικία. Η πώληση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ με διαδικασίες ρευστοποίησης όλων των κύριων χαρακτηριστικών και των στοιχείων της φύσης του Ναυπλίου θα σβήσει την Ιστορία μας, θα δυσκολέψει την αναπαραγωγή της κοινωνίας μας, θα μας υποβιβάσει σε επισκέπτες με εισιτήριο, αποξενωμένους από την καθημερινή βιωματική ζωή της πόλης μας.

Δεν θα συμβιβαστούμε ποτέ μ΄ αυτό το έγκλημα που συντελείται εναντίον των πολιτών αυτής της Πόλης, εναντίον των προγόνων μας, και εναντίον των μελλοντικών γενεών των Ελλήνων.

Θα αντιταχθούμε με κάθε μέσο στη διάλυση της Πόλης μας και της Πατρίδας. Θα τιμωρήσουμε δε αυστηρά όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή αυτούς που έβαλαν βέβηλο χέρι πάνω τους.