Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Κρούσματα καταρροϊκού πυρετού και στην Αργολίδα




















 Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του parapolitikaargolida.gr επιβεβαιώθηκαν αργά χθες το απόγευμα από εργαστήριο στην Αθήνα, όπου εστάλησαν δείγματα από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, 2 κρούσματα καταρροϊκού πυρετού στο ίδιο κοπάδι προβάτων στο Καπαρέλι του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Εκεί βρίσκεται κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας εξετάζοντας και άλλα κοπάδια προβάτων αλλά και βοοειδή, ενώ έχει ήδη γίνει απεντόμωση και θα ακολουθήσουν και άλλοι ψεκασμοί.

Απαγορεύεται η μετακίνηση προβάτων και βοοειδών σε απόσταση 20 χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή προς αποφυγήν διάδοσης της ασθένειας, ενώ αναμένεται η απόφαση του Υπουργείου προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, για το ποιες περιοχές θα αποκλειστούν.

Ο καταρροϊκός πυρετός είναι νόσος που πλήττει κυρίως τα πρόβατα και μεταδίδεται από τα κουνούπια. Δεν πλήττει τον άνθρωπο, όμως, εάν δεν περιοριστεί, μπορεί να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στο ζωικό κεφάλαιο, σε μια περίοδο που οι κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης.

Ο Ν. Αγγέλου, πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Αργολίδας κατήγγειλε μιλώντας στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του «902.gr» ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε προειδοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης από τον περασμένο Δεκέμβρη, ωστόσο δεν προχώρησε στις απαιτούμενες προληπτικές ενέργειες.

Οι κτηνοτρόφοι απαιτούν παράλληλα με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της νόσου να χορηγηθούν άμεσα ζωοτροφές στους κτηνοτρόφους που έχουν τα κοπάδια τους σε «καραντίνα», να δοθούν αποζημιώσεις αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος και να στελεχωθούν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και τα περιφερειακά κτηνιατρεία με το αναγκαίο προσωπικό.