Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ένας διαφορετικός τελικός: Ακαδημία Αριστέα Άργους – Ακαδημία Τοξότη Ναυπλίου

  Το ποδόσφαιρο είναι σήμερα το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο, «ο βασιλιάς των σπορ». Περισσότεροι από 250 εκατομμύρια αθλητές σε περισσότερα από 200 κράτη ασχολούνται με αυτό. Ιδιαίτερα το παιδικό ποδόσφαιρο αποτελεί μια αγαπημένη διέξοδο για τα παιδιά, που προσφέρει ποικίλες συγκινήσεις, παιδεία, κοινωνικοποίηση και φιλίες για μια ζωή.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, καθώς το άθλημα αναπτύσσεται ραγδαία, παρατηρούμε δυστυχώς φαινόμενα νοσηρά και άκρως επικίνδυνα που απειλούν όχι μόνο το ίδιο το άθλημα αλλά και την κοινωνία. Γιατί αποτελεί πια πολύ συχνό θέαμα μικρά παιδιά να πανηγυρίζουν για τη νίκη τους προσβάλλοντας τους αντιπάλους ή - ακόμα χειρότερα - να κλαίνε απαρηγόρητα επειδή τερμάτισαν στη δεύτερη και όχι στην πρώτη θέση. «Η αξία του ηττημένου δίνει δόξα στο νικητή»… Μόνο που ουσιαστικός «νικητής» δεν είναι αυτός που κέρδισε τον αγώνα, αλλά όλοι αυτοί που αγωνίστηκαν. Αληθινός «νικητής» είναι το ίδιο το άθλημα, που κερδίζει τις καρδιές όλο και περισσότερων μικρών παιδιών.

Ως πότε όμως θα παράγουμε εκκολαπτόμενους χούλιγκανς, διαιωνίζοντας τον φαύλο κύκλο του φανατισμού και της βίας στα γήπεδα; Ως πότε εμείς οι ίδιοι που αγαπάμε και πονάμε το ποδόσφαιρο θα το σκοτώνουμε καθημερινά; Άλλωστε η κυριότερη αιτία του φαινομένου της βίας στα γήπεδα παγκοσμίως είναι ο φανατισμός και οι περισσότερο φανατικοί οπαδοί έχουν ηλικία 15-20 ετών και είναι πρώην αθλητές!

Είναι καιρός πια να συνειδητοποιήσουμε και να συμφωνήσουμε ότι το μόνο που θέλουμε για τα παιδιά μας είναι ένας υγιής τρόπος ζωής, που θα τους εξασφαλίσει το ευ ζην και θα τα απομακρύνει από άσχημες και επικίνδυνες παρέες και συνήθειες που δυστυχώς ελλοχεύουν σήμερα. Ένα ευχάριστο μονοπάτι μέσα από το οποίο θα μάθουν να προσπαθούν, να σέβονται και να αναπτύσσουν πανανθρώπινες αξίες, όπως η ευγενής άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι. Ας μην ξεχνάμε ότι πρωταρχικός και αδιαπραγμάτευτος σκοπός του ποδοσφαίρου είναι η χαρά της συμμετοχής, το παιχνίδι καθ’ αυτό και σε καμία περίπτωση η νίκη δεν πρέπει να αποτελεί αυτοσκοπό.

Οφείλουμε κάποια στιγμή να ξαναβάλουμε το παιδικό ποδόσφαιρο στις ράγες που θα έπρεπε να κινείται. Οι βαθμολογίες, οι σκοπιμότητες και οι γονείς-προπονητές της εξέδρας θα πρέπει να λείψουν από το παιδικό ποδόσφαιρο.

Οι ακαδημίες του ΤΟΞΟΤΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ και του ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ σήμερα θα κάνουν την αρχή! Έναν διαφορετικό τελικό… με μόνο νικητές, με σεβασμό και αγάπη για το άθλημα που υπηρετούν!

Ας αφήσουμε τα παιδιά να απολαύσουν το παιχνίδι. Ας χειροκροτήσουμε τα παιδιά μας που έχουν κάνει τόσες θυσίες για να φθάσουν ως εδώ. Όλα είναι θέμα νοοτροπίας, να καταλάβουν άπαντες τι επιτέλους θέλουν. Αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας και το νου μας και να δούμε το αυτονόητο:

· Ο αθλητισμός ΕΝΩΝΕΙ.

· Ο φανατισμός ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

· Εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

Σας προσκαλούμε στον τελικό-γιορτή του πρωταθλήματος Προπαίδων της Ε.Π.Σ. Αργολίδος για το έτος 2013-2014, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Νέας Τίρυνθας, την Παρασκευή, 13/6/2014, στις 19:30.

Με τιμή,

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΞΟΤΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ