Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Επίσκεψη Κινητής Μονάδας Μαστογράφου στο Ναύπλιο

Την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαστογραφία θα έχουν οι γυναίκες του Δήμου Ναυπλιέων, από τις 28 έως και τις 30 Μαΐου καθώς για ακόμα μια φορά η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, ύστερα από πρόσκληση του ΔΟΚΟΙΠΑΝ θα βρίσκεται στην περιοχή.
Στη χώρα μας το ποσοστό των γυναικών στις οποίες ο καρκίνος ανιχνεύθηκε σε πρώιμο στάδιο στο πλαίσιο κάποιου προληπτικού ελέγχου εκτιμάται πως είναι σημαντικά μικρότερο από τα αντίστοιχα άλλων ανεπτυγμένων χωρών.
Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που καθιστούν την ισότιμη πρόσβαση όλων των γυναικών σε μαστογραφικά κέντρα μία δύσκολη υπόθεση.
Για να βοηθηθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών  προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με μια εξοπλισμένη  με σύγχρονα μηχανήματα κινητή μονάδα μαστογράφου, επισκέπτεται διάφορες περιοχές της χώρας μας και προσφέρει δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στη Πλατεία Καποδίστρια, στο Ναύπλιο, από 28 έως και 30 Μαΐου 2014.