Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Το φεστιβάλ Πελοποννήσου ταξίδεψε στο Ναύπλιο (βίντεο)





















 Στο Ναύπλιο δόθηκε το μελωδικό ραντεβού του "Φεστιβάλ Πελοποννήσου 2014" που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Περιφέρεια Πελοποννήσου και παρακολούθησε από κοντά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος.

Στην ουσία πρόκειται για ένα "πολιτιστικό μαραθώνιο" με πολλές και ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις "γειτονιές" της Πελοποννήσου μέχρι το τέλος του έτους.
Στα πλαίσια αυτού του φεστιβάλ το Σάββατο 12 Απριλίου 2014 το Ναύπλιο φιλοξἐνησε μία ξεχωριστή διήμερη εκδήλωση που έχει τίτλο: "Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vivaldi". Αυτή η μουσική συνύπαρξη έργων των δύο μεγάλων δημιουργών, που σφράγισαν τις διαφορετικές εποχές τους, ήταν πραγματικά μία μοναδική εμπειρία για όσους βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Αργολίδας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από το θάνατο του αξέχαστου Έλληνα δημιουργού Μάνου Χατζιδάκι. Η αρχή του "Φεστιβάλ Πελοποννήσου" έγινε στην Τρίπολη τον Οκτώβριο του 2013 ενώ πριν από λίγες μέρες (29 και 30 Μαρτίου) τη "σκυτάλη" αυτού του "πολιτιστικού μαραθωνίου" πήρε το Άστρος του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
 Όλες οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που φέρει τον τίτλο: "Φεστιβάλ Πελοποννήσου" που σαν στόχο έχει την ενίσχυση των φιλαρμονικών και των χορωδιών της Πελοποννήσου.Στην Πλατεία Συντάγματος παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα από την φιλαρμονική της Νέας Κίου Δήμου Άργους - Μυκηνών, του πολιτιστικού συλλόγου φιλαρμονικής Άργους "Ορφεύς" και της φιλαρμονικής Δ.Ο.Π.Π. Α.Τ Ναυπλίου.
Επίσης στην αίθουσα Βουλευτικού παρουσιάστηκε μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία Νέας Κίου Δήμου Άργους - Μυκηνών, τη Δημοτική χορωδία Άργους, τη Δημοτική χορωδία Επιδαύρου (Λυγουριό), τη χορωδία Άργους "Βυζαντινοί και παραδοσιακοί αντίλαλοι" και τη χορωδία Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Δήμου Ναυπλίου (μικτό πολυφωνικό σχήμα).Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης, οι περιφερειακοί συμβουλοι Πελοποννησου, Γιούλα Λαπαθιώτη, Άννα Μαντά και Βασίλης Σιδέρης, ο Δημαρχος Επιδαύρου Κώστας Γκάτσιος, ο προεδρος της δημοτικης χορωδίας Αργους Μυκηνών Βασίλης Γεωργακόπουλος και πάρα πολύς κόσμος. Την ευθύνη της διοργάνωσης του πολιτιστικού "Φεστιβάλ Πελοποννήσου" είχε αναλάβει η "Αναπτυξιακή Πάρνωνα".
 
 
 http://www.argolikeseidhseis.gr