Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 η χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου Αντωνόπουλου


Η χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Αργολίδος τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, παρουσία πλήθος πιστών από την Αργολίδα και την Βοιωτία.
Συνεχεία εδω
Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Σαγματά και νυν Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στον προκάτοχό του κυρό Ιάκωβο, τονίζοντας ότι θα προσπαθήσει να φανεί αντάξιος.
"Δεν αναλαμβάνω αυτή την διακονία εν δυνάμει λόγου, είμαι υπέρ της μωσαϊκής ιεροσύνης, αλλά προσωπικά είμαι σαν τον Μωυσή ισχνός και βραδύγλωσσος. Θα προσπαθήσω τα κενά και τις ελλείψεις που ατυχώς έχω, να τα καλύψω με την αγάπη προς τον Χριστό και τους αδελφούς μου", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νεκτάριος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Αργολίδος παρακάλεσε όλους τους Αγίους να τον βοηθήσουν να υπηρετήσει τον λαό της Αργολίδος, που ο Κύριος τον αποστέλει κήρυκα του σταυρού και της αναστάσεως του.

"Μακαριώτατε, πριν 30 χρόνια είχα την ευλογία να λάβω τον βαθμό του Πρεσβυτέρου από τα αρχιερατικά σας χέρια και σήμερα ευλογία του Παναγάθου Θεού αξιώνομαι και πάλι από εσάς να λάβω τον βαθμό της Αρχιεροσύνης", τόνισε χαρακτηριστικά ο νέος Μητροπολίτης Αργολίδος.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος πρόσθεσε: "Δεχτείτε την ταπεινή μου διαβεβαίωση ότι θα υποβάλλω τον εαυτό μου σε κάθε θυσία, ώστε οι προσδοκίες σας να μην διαψευσθούν! Θα αγωνιστώ με όλες τις δυνάμεις της ψυχής μου, ώστε να μην γίνω εμπόδιο στη πορεία του λαού του Θεού προς την βασιλεία."

Από την πλευρά του ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, απευθυνόμενος προς τον νέο Μητροπολίτη Αργολίδος μεταξύ άλλων ανέφερε: "Παρακολούθησα με πολύ προσοχή τις σκέψεις σου, και είναι δικαιολογημένη και η αγωνία και οι φόβοι σου, και οι προβληματισμοί σου."

"Θα ήθελα πάνω σ΄αυτό να πω το εξής: Μείνε αυτός που είσαι! Σε γνώρισα εδώ και τριάντα χρόνια και εργαστήκαμε μαζί, εάν μείνεις αυτό που είσαι η εργασία σου θα είναι αδόκιμη και η ποιμαντορία σου δυνατή", υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: "Τα Μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος οι σεβαστοί Αρχιερείς, εκτίμησαν την προσφορά σου, είδαν τον χαρακτήρα σου και σε ψήφισαν να ποιμάνεις μια ιστορική επαρχία με μια ιστορία μακραίωνη και ένα λαό πιστό και καλιεργημένο."

"Η πορεία μέσα στην Εκκλησία θέλει θυσία, διότι η Εκκλησία δεν είναι εξουσία αλλά διακονία αγαπητέ Νεκτάριε", πρόσθεσε ο κ. Ιερώνυμος.

Τέλος ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε: "Από αυτή την στιγμή με περισσότερη αγάπη και ζήλο θα διακονήσεις στη θέση που σε αξιώσε ο Θεός να λάβεις."
Συνεχεία εδω