Όταν το άκουσα φαντάστηκα ότι είναι κάτι σαν το σαγανάκι το
δικό μας, όταν το έφαγα ένιωσα την γλύκα του ψημένου βουτύρου που είχε
ποτίσει το ψωμάκι και η υφή του λιωμένου ζεστού τυριού ήταν σαν το
φοντύ! Το ψωμάκι είχε γίνει σαν φρυγανιά με την γλυκιά γεύση βουτύρου.
Μια δοκιμή και θα δείτε την διάφορα από το κλασικό τοστ. Προσωπικά μου
αρέσει μόνο με τυρί.
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι, αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε 2 τοστ.
Αλείφουμε εξωτερικά όλες τις φέτες ψωμιού με βούτυρο. Στις 2 φέτες ψωμί βάζουμε από 1 φέτα τυρί. Τα τοποθετούμε στο καυτό τηγάνι και τα αφήνουμε να ψηθούν για ενάμισι λεπτό. Τώρα έχει ροδίσει καλά το ψωμί κι έχει αρχίσει να λιώνει το τυρί. Προσθέτουμε από 1 φέτα τυρί. Σκεπάζουμε με το ψωμί και ανάποδογυρίζουμε τα τοστ. Τα αφήνουμε να ροδίσουν καλά και από την άλλη πλευρά. Ιδανικά το σερβίρουμε με μήλα. Ο τέλειος συνδυασμός.
Αλείφουμε εξωτερικά όλες τις φέτες ψωμιού με βούτυρο. Στις 2 φέτες ψωμί βάζουμε από 1 φέτα τυρί. Τα τοποθετούμε στο καυτό τηγάνι και τα αφήνουμε να ψηθούν για ενάμισι λεπτό. Τώρα έχει ροδίσει καλά το ψωμί κι έχει αρχίσει να λιώνει το τυρί. Προσθέτουμε από 1 φέτα τυρί. Σκεπάζουμε με το ψωμί και ανάποδογυρίζουμε τα τοστ. Τα αφήνουμε να ροδίσουν καλά και από την άλλη πλευρά. Ιδανικά το σερβίρουμε με μήλα. Ο τέλειος συνδυασμός.
Mερίδες: 2ρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά
- 4 φέτες ψωμί του τοστ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 4 φέτες τυρί της αρεσκείας σας όπως κασέρι, γραβιέρα, τσένταρ η άλλο κίτρινο τυρί που λιώνει.
- Προαιρετικά μαγιονέζα, μπέικον,μαρούλι,ζαμπόν
- argiro.gr