Σελίδες

srcolling text

Stargos The City Blog το νεανικο blog ηρθε ανανεομενο

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Πιλοτική λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Ναυπλιέων

 Ξεκινά σημερα η πιλοτική λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στο Δήμο Ναυπλιέων. Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή διαθέτει από την Δευτέρα κωδικούς χρήσης του αυτοματοποιημένου συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων, σε δημότες που θα συμμετάσχουν στην πιλοτική εφαρμογή του για ένα μικρό χρονικό διάστημα.


Στόχος, όπως έγινε γνωστό είναι να δοκιμαστεί στην πράξη το σύστημα πριν τεθεί σε πλήρη λειτουργία, και αποδοθεί σε χρήση σε όλους τους δημότες και επισκέπτες της πόλης.

Οι προσωρινοί, αλλά και οι μελλοντικοί χρήστες θα μπορούν να παραλαμβάνουν ποδήλατα από τους σταθμούς, αφού προηγηθεί διαδικασία εγγραφής με μία επίσκεψη στο Δημαρχείο με την αστυνομική τους ταυτότητα, εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Εκεί θα λαμβάνουν τα συνθηματικά τους και τους απαραίτητους κωδικούς για την παραλαβή ποδηλάτου από τους Σταθμούς.

Το Σύστημα είναι ανοικτό για χρήση σε οποιονδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της πόλης μας, αρκεί να είναι 18 ετών και άνω. Οι χρήστες θα μπορούν να παραλαμβάνουν ποδήλατο από οποιονδήποτε Σταθμό θέλουν και να το αφήνουν σε οποιονδήποτε Σταθμό. Σταθμοί βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:

Δημαρχείο

Πάρκο Κολοκοτρώνη

Άργους & Χαριλάου Τρικούπη

Πλατεία Εθνοσυνέλευσης (συνοικισμός «Πρόνοια»)

Η χρήση του Συστήματος στο αρχικό του στάδιο θα είναι δωρεάν.

Κάθε χρήση κοινόχρηστου ποδηλάτου δεν μπορεί να ξεπερνά τις 3 ώρες.

Να σημειωθεί ότι η δράση χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο μέσω του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015».