Βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό τους σπόρους μάραθου, κύμινου, κόλιανδρου και τους ψήνουμε για 2’ χωρίς λιπαρή ουσία, να βγάλουν τα αρώματα τους. Τους αλέθουμε σε μπλέντερ ή τους χτυπάμε σε γουδί να γίνουν σκόνη. Έπειτα προσθέτουμε και τον κουρκουμά. Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το τζίντζερ και τα πολτοποιούμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Λίγα λίγα κομμάτια το ροδίζουμε καλά να κάνει κρούστα και χρώμα γύρω γύρω. Το βάζουμε σε ταψί με το δέρμα προς τα πάνω. Χαμηλώνουμε την φωτιά και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και τα ψήνουμε 1’. Προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά και τα σωτάρουμε για 5’. Αλέθουμε τις ντομάτες στο μπλέντερ και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε και την κρέμα. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Περιχύνουμε το κοτόπουλο στο ταψί.
Ψήνουμε το κοτόπουλο για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει (κατά τη διάρκεια του ψησίματος αναποδογυρίζουμε τις μερίδες κοτόπουλου). Σερβίρουμε με μπόλικο μπασμάτι και ψιλοκομμένο μαϊντανό
Υλικά
- Μείγμα μπαχαρικών
- 1 κ.γλ. μαραθόσπορο
- 2 κ.γλ. σπόρους κύμινο
- 2 κ.γλ. σπόρους κόλιανδρο
- 2 κ.γλ. κουρκουμάς ή κιτρινόριζα (σκόνη)
- Υλικά
- 1 κοτόπουλο περίπου 1 ½ kg κομμένο σε 6 κομμάτια
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες ή σκορδόλαδο
- 1 κ.γλ. τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 1 καυτερή πιπερίτσα
- 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ρύζι μπασμάρι για το σερβίρισμα
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- argiro.gr