Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον
κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα για 3-4'. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το
σκόρδο και σοτάρουμε για 2'. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε το νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά.
Βράζουμε για 10'. Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο
τηγάνι να κρεμώσουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για 1'. Αλατοπιπερώνουμε
το παστίτσιο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πασπαλίζουμε το μισό
κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει. Σερβίρουμε και
πασπαλίζουμε το υπόλοιπο τυρί.
Extra tips επιτυχίας:
Extra tips επιτυχίας:
- Για να μειώσουμε το χρόνο μαγειρέματος του πιάτου, ψήνουμε στην αρχή τον κιμά μόνο του.
- Εάν θέλουμε στην όψη να μοιάζει με το παστίτσιο, το γκρατινάρουμε με τυρί στο φούρνo
μερίδες 2
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20 λεπτά
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 150 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 2 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 κ.σ. κοφτή πελτές ντομάτας
- 4 φλ. τσαγ. νερό βραστό
- 2 φλ. τσαγ. κοραλάκι ή σεληνάκι ή άλλο ζυμαρικό με τρύπα
- 1 φλ. τσαγ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.γλ. κορν φλάουερ
- 1/2 φλ. τσαγ. κεφαλοτύρι
- αλάτι
- πιπέρι
- argiro.gr